fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Саакашвілі позбавили українського громадянства через його політичну активність і критику влади", – прикарпатський політолог

"Саакашвілі позбавили українського громадянства через його політичну активність і критику влади", – прикарпатський політолог

Політика 19:55, 09.08, 2017

В Україні здійснюється вибіркове правосуддя, адже норми закону застосовуються не до всіх громадян. З усієї маси людей, яких реально потрібно позбавляти громадянства, Михайло Саакашвілі не є найпершим у списку. Активність Саакашвілі, пов'язана з критикою, в першу чергу, Президента і його оточення спонукала до того, щоб обмежити її і витіснити лідера "РУХУ НОВИХ СИЛ" з політичного простору України.

Таку думку висловив прикарпатський політолог Ігор Доцяк в ефірі програми "Актуальне інтерв’ю" на ОТБ "Галичина". 

"Сам факт застосування вибіркового закону – це та проблема, яка є свідченням неефективності і непослідовності української влади. Громадянство мають люди, які порушили закон, здійснили вияви сепаратизму, яких звинувачують у корупції чи які мають подвійне громадянство. В першу чергу повинні бути позбавлені громадянства вони. Стосовно Саакашвілі, то не берусь судити правові підстави. Цей процес буде тривалим, розглядатиметься як і в судовому порядку, так і стане предметом перемовин", – розповів Ігор Доцяк. 

Політолог також говорить про те, що проблемою українського законодавства і практики його застосування є те, що в законі прописана певна заборона, проте фактично немає відповідальності за її порушення.

"Якраз це ми і спостерігаємо у випадку з Саакашвілі, коли влада може вибірково слідувати "букві закону", що свідчить про її неефективність. Адже закон діє стосовно тих людей, які є чимось некомфортні для влади, які незадоволені нею, до них можуть застосовувати ці норми, а для інших їх просто ігнорують", – говорить Ігор Доцяк.

Політолог також вважає, що влада діяла цілеспрямовано і продумано, позбавляючи громадянства Саакашвілі, і для того, щоб витіснити лідера "РУХУ НОВИХ СИЛ" за межі політичного простору України. 

"І вибір часу був цікавим: канікули, політична активність якраз в цей період дуже низька, і саме тоді прийнято рішення, яке мало суспільний і міжнародний резонанс. Все це робилось з надією на те, що воно не викличе громадського протесту. Коли Саакашвілі позбавили громадянства, то його обмежили в політичній активності, адже тепер він недопущений на територію України", – говорить Ігор Доцяк.  

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: