fbpx

Саакашвілі про вибух газу на Полтавщині: Почерк Путіна не змінюється

Політика 06:21, 18.06, 2014

"Почерк Путіна не змінюється", – написав він у себе на "Фейсбук", передає Еспресо.TV.

"У січні 2005 року газопровід, по якому Грузія забезпечувалася російським газом, також як і головна лінія електропередач, були підірвані "невідомими терористами" в декількох місцях. Грузія опинилася без тепла і світла взимку, в рекордно холодну погоду. В результаті цієї диверсії Росія отримала абсолютно протилежний результат, ніж той, на який Путін, напевнe, розраховував. Ми перебудували свою енергосистему і дуже скоро практично перестали енергетично залежати від ненадійного сусіда. Цієї незалежності ми досягли завдяки викоріненню корупції, яка роз'їдала енергосектор, збільшенню власних потужностей, а також переходу до більш надійних постачальників", – написав Саакашвілі. 

Нагадаємо, у Полтавській області стався вибух на газопроводі, який транспортує газ до Європи.

Надзвичайна ситуація на газопроводі Уренгой – Помари – Ужгород в селі Красне Полтавської області не вплинула на транзит газу до країн Європи.

Транзит природного газу через Україну в країни Європейського Союзу здійснюється в нормальному режимі відповідно до номінацій.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що вибух газогону на Полтавщині стався, за ключовою версією, через теракт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: