fbpx

"Ця країна належить вам": Саакашвілі зустрівся з франківцями. ФОТО, ВІДЕО

Політика 18:50, 16.09, 2017

Колишній голова Одеської області, а також екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі приїхав до Івано-Франківська та зустрівся з мешканцями міста на Вічевому майдані.

На мітинг зібралося кілька сотень людей. Політика зустріли аплодисментами.

Михайло Саакашвілі у своєму виступі відзначив, що чимало місцевих підтримало його під час перетину кордону 10 вересня. Таким чином народ показав владі своє волевиявлення.

"Ця країна належить вам. І нам треба поїхати і сказати: У нас є ці вибрані люди і вони будуть говорити про це. Вони самі нікуди не підуть. Просити їх – зайве. Підкорити – не підуть. Корито їм дуже сподобалось. Але нам не сподобалось, що вони ще раз створили корито, ще раз нам збрехали, ще раз зрадили наші очікування", – зазначив Саакашвілі.

Він нагадав, що одразу, коли українці виходили на Майдан, вони заручалися підтримкою і гуртувалися біля політиків.

"Ми всі сподівалися, що політики, як завжди, будуть вирішувати наші справи, що вони знають краще, ніж ми, що вони мають більше досвіду, що вони професіонали… Але нам не треба шукати професійних політиків. Професійні політики нас завжди будуть зраджувати. Нам треба знайти нових людей і дати їм шанс", – сказав Саакашвілі. 

Він зауважив, що економіку держави треба міняти.

"Нам треба реально міняти економіку. Але не так, як вони кажуть – згідно з вимогами Міжнародного валютного фонду. Це не завжди на користь України, – зауважив політик. – А кардинальні питання має вирішувати сама громада".

Він також обурився, що його деякі високопосадовці називають популістом.

"Коли мені кажуть "Саакашвілі популіст", то хай спочатку покажуть, що вони зробили для народу, а я покажу, що я з робив для народу. Хай називає людину, економіка країни якої зросла на 400 відсотків. А Україна – світовий рекордсмен по низростанню валового продукту. І коли ці люди, які реально імпотенти і які в країні не можуть реально нічого міняти, а всіх інших, хто щось пропонує, називають популістами, мені це гидко. Я це не можу сприймати нормально".

Михайло Саакашвілі також анонсував наступні мітинги у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Сумах та інших містах.

Насамкінець він зазначив, що дуже любить Україну.  

Підтримати Саакашвілі приїхали і заступник голови фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Єгор Соболєв та член Ради партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі" Юрій Дерев’янко. 

Нагадаємо, Михайла Саакашвілі позбавили українського громадянства, коли він перебував у США. До України Саакашвілі вирішив повертатися через польсько-український кордон. 10 вересня через пункт пропуску "Шегині" він перетнув кордон. За цим фактом поліція Львова порушила кримінальне провадження.

Багатьох активістів, які зустрічали його на кордоні, затримала поліція.

Як писав КУРС, 12 вересня Михайло Саакашвілі аносував тур Україною. Політик збирається відвідати найбільші міста України.

Нагадаємо, 10 вересня Михайло Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, перетнув український кордон на пункті пропуску "Шегині".

Вчора, 15 вересня, Івано-Франківська обласна рада підтримала звернення до Президента України Петра Порошенка щодо недопущення переслідування за громадську і політичну діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: