fbpx

Садка на Чорновола не буде: міська рада програла Московському патріархату у Верховному Суді

Суспільство 21:19, 27.03, 2017

Колегія суддів Судової палати у господарських справах Верховного Суду України відмовила у допуску справи про розірвання договору оренди нежитлових приміщень по вулиці Чорновола, 6 між виконкомом Івано-Франківської міськради та Івано-Франківською єпархією Української православної церкви до провадження Верховного Суду України.

Колегія суддів вважає, що подана виконавчим комітетом Івано-Франківської міськради заява є необґрунтованою та її доводи не підтверджуються доданими до неї матеріалами. На підставі цього колегія суддів відмовила у допуску справи № 909/932/15 до провадження Верховного Суду України.

Ухвалою від 17 березня суд відмовив виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради у розірванні договору оренди нежитлових приміщень по вулиці Чорновола, 6.

"Таким чином, поставлено крапку в багатомісячному судовому процесі, розпочатому за ініціативою виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Судова гілка влади вкотре стала на сторону закону і підтвердила право православної громади міста на богослужіння у Спасо-Преображенському храмі м. Івано-Франківська", – йдеться у повідомленні прес-служби Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

Раніше КУРС писав, що 6 лютого Вищий господарський суд України скасував постанову Львівського апеляційного господарського суду, який задовольнив клопотання щодо виселення церкви з приміщення за адресою Чорновола, 6 та повернення місту нежитлових приміщень для облаштування там дитячого садочка.

Нагадаємо, суперечка між мерією та Івано-Франківською єпархією УПЦ МП триває роками. Сім років тому єпархія отримала земельну ділянку на вул. Довженка для будівництва храму з умовою, що після завершення будівництва церква поверне громаді приміщення дитячого садка на вул. Чорновола, перетвореного тимчасово на храм. Однак церковники угоди не дотрималися. Тоді міська рада звернулася до суду. Руслан Марцінків неодноразово закликав російську церкву добровільно звільнити приміщення дитячого садка. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: