fbpx

Садовий на форумі в Коломиї розповів, як кооперація змінить Україну на краще

Політика 10:55, 12.12, 2018

До Коломиї на міжрегіональний форум "Кооперація: інструмент наступу" завітав міський голова Львова лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий. Він поділився секретом успіху для українців через кооперацію, баченням нинішнього стану та перспектив розвитку держави. Також пояснив, чому подався у відеоблогери.

"Ми дуже часто шукаємо в Україні відповіді на запитання: який рецепт успіху чи яка наша національна ідея? Все дуже просто – це просвітництво, кооперація, пізнавати себе, бути самостійним, незалежним, бути господарем на власній землі",  зазначив Андрій Садовий під час ІІІ міжрегіонального форуму "Кооперація: інструмент наступу", який організували соціальний кооператив "Файні ябка" та Український Кооперативний Альянс. 

Форум пройшов у Катедральному соборі Преображення Христового у Коломиї за благословення Преосвященного владики Василія (Івасюка) та Преосвященного владики Юліана (Гатала) й зібрав понад півсотні підприємців, представників влади й органів місцевого самоврядування, громадських діячів.

Засновник ГО "Файні ябка" Богдан Станіславський розповів, що основна мета форуму – просвітництво. Він поділився прикладом успішної діяльності соціального кооперативу.

1

Богдан Станіславський

"Основою ідеї стала наша історія майже столітньої давності, коли митрополит Андрей Шептицький започаткував кооперативний рух. Всі передумови були – і селяни, які мають землю, але не вміють її обробляти, і велика міграція. Якраз тоді була перша велика хвиля міграції. Такі самі передумови ми і зараз маємо. Тому просвітництво – це основне сьогодні. Ми ходимо по багатстві, і його треба лише підняти",  сказав Станіславський.

Саме просвітництвом організатори сподіваються спонукати звичайних людей до співпраці та залучення до кооперативу. Андрій Садовий додав, що таким досвідом варто ділитися і поширювати в усіх містах України. 

"На моє глибоке переконання, кооперація – це можливість для українців пізнавати себе і стати вільними, самостійними і багатшими, ніж ми є сьогодні,  зазначив Садовий. – Людям потрібно давати пізнання. Тому що люди часто зневірені, їм треба показувати на конкретних прикладах, що і як можна зробити".

За словами Садового, саме завдяки кооперації і об’єднанню зусиль громадян Львів потрапив до сотні найбільш відвідуваних туристами міст у світі. Цим досвідом він готовий ділитися з іншими містами. А рецепт простий – не лінуватися і працювати. 

2

Андрій Садовий

Після Форуму Андрій Садовий поділився думками про ситуацію в країні та можливості для розвитку.

"Більшість міст в Україні знаходяться під впливом криміналітету. Це річ, про яку чомусь ніхто не говорить, але це – велика правда. Треба буде з центрального рівня робити певні "імпульси". В нас в державі корупція є нормою життя, а тих, хто виступають проти неї, – їх починають лупити",  зазначив Садовий. 

Він переконаний: якщо здолати "олігархів та місцевих феодалів", можна здолати корупцію в цілій країні. Це вивільнить великі кошти, які можна спрямувати на медицину, освіту, великі виробництва. Для цього треба мати політичну волю та змінити керівництво правоохоронних органів. 

Крім того, у Садового є власне бачення, як посилити міста в умовах децентралізації. Так, він пропонує повноваження щодо громадської безпеки передати органам місцевого самоврядування. Політик вважає, що так на місцях можна ефективніше навести лад. Також Садовий передав би містам частину повноважень податкової, що дозволило би збільшити бюджети міст на 10%. 
Він розповів, яким має бути Президент України.

"Державу має очолювати людина, яка має фах, здібності і талант, яка не є жуліком і яка своїм життям показала позитивні приклади. А що Україна може показати світові, крім міста Львова? Гордість, успіх, робочі місця – у нас більше людей приїжджає, ніж виїжджає",  наголосив Садовий. 

Насамкінець Андрій Садовий розповів, чому вирішив стати відеоблогером. 

"По-перше, це можливість доносити інформацію. Мене що, на телебачення пускають сильно?.. Треба використовувати сьогодні всі можливості, щоб доносити інформацію. Я зараз активний у facebook, Instagram, Youtube. А як по-іншому? Це мені подобається. Ви бачите іншого Садового, живішого… Не можна стояти осторонь прогресу",  пояснив політик.

Канал Садового на Youtube за посиланням >>.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: