fbpx

Садовий звернувся до калушан із проханням про захоронення сміття зі Львова

Суспільство 17:47, 18.02, 2017

На адресу міського голови Калуша Ігоря Матвійчука надійшло звернення від міського голови Львова Андрія Садового. Так, голова Львівської міської ради просить підтримати львів’ян та тимчасово допомогти Львову у захороненні частини твердих побутових відходів.

Звернення від міського голови Львова Андрія Садового розглянула депутатська комісія з питань власності Калуської міської ради, пишуть Вікна.

"Друга черга полігону ТПВ через брак коштів не здана в експлуатацію, – повідомив директор спеціалізованого КП "Екосервіс" Ігор Свистун. – Львів виробляє 800-900 тонн сміття на день. Калуш – у десять разів менше. Коли львів’яни минулого року вперше просили прийняти сміття, тоді йшлося про три автомобілі. Зараз йдеться про щоденне захоронення сміття. По-перше, калуський полігон технічно не підходить для львівських сміттєвозів – ще коли львівський спецтранспорт приїжджав вперше, тоді одна із автівок ледь не перекинулася. Крім того, калуський полігон не має таких потужностей, щоб приймати на постійній основі львівське сміття. Якщо ми почнемо приймати сміття зі Львова постійно, тоді нам дуже швидко доведеться закрити калуський полігон взагалі".

Ігор Свистун також акцентував на суспільному резонансі, який виник через те, що у Калуші торік було захоронено львівське сміття.

"Чому ж тоді львівське сміття приймали і ні у кого не питали?" – поцікавилася депутат Ольга Єланіна.

Між Ігорем Свистуном та Ольгою Єланіною виникла словесна перепалка, під час якої директор КП "Екосервіс" заявив, що готовий пройти детектор брехні щодо того, що більше, ніж три автівки із львівським сміттям, у Калуші не було.

Сім років, як полігон твердих побутових відходів (I черга) у Калуші вичерпав свій ресурс. Досі на ньому захоронено близько 1,5 млн кубометрів сміття, що вдвічі перевищує проектну потужність.

"Якщо розглядати це питання в цілому, то ми – українці і повинні одне одному допомагати", – наголосив депутат Василь Фурда.

"Якщо ми будемо приймати львівське сміття, то незабаром не буде де захоронювати своє. Може йтися про одну-дві вантажівки зі сміттям, але прийняти більше ми не маємо можливості", – наголосив Ігор Свистун.

Відтак депутатська комісія вирішила винести це питання на розгляд чергової сесії Калуської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: