fbpx

Садиба Святого Миколая у Карпатах відзначила десятилітній ювілей. ВІДЕО

Суспільство 15:49, 20.12, 2016

Ще з дитинства усі мріють потрапити в казку чи стати її частинкою. Таку можливість дає дітям справжній Святий Миколай, що живе в Карпатах. Його маєток розташований у селі Пістинь Косівського району.

Сюди з'їжджаються діти з усієї країни. На подвір'ї їх чекають гойдалки, казкові будиночки та новорічна ялинка. А в самому будиночку, крім покоїв та канцелярії святого Миколая, музей національної іграшки та природи з усіма казковими елементами, пише КУРС із посиланням на сюжет ТРК "Карпати".

 
Проект "Туристично-мистецький комплекс "Маєток Святого Миколая" реалізується у мальовничому куточку Покутсько-Буковинських Карпат на території Національного природного парку "Гуцульщина" з 2003 року. Спочатку він втілювався на ентузіазмі працівників парку, а в 2006 році вийшов Указ Президента України "Про заходи щодо відродження традиційного народного мистецтва та народних художніх промислів в Україні", в якому, зокрема, було зазначено про створення в Івано-Франківській області "Маєтку Святого Миколая". Відтак його підтримали районна та обласна державні адміністрації, Міністерство екології та природних ресурсів, Кабінет Міністрів України.
За цей час ТМК "Маєток Святого Миколая" став однією з основних туристичних візитівок Івано-Франківщини. Щорічно Маєток відвідує близько 20 тисяч осіб. Більш як 10% гостей – це категорія "особливих" відвідувачів: дітей та родин, чиї рідні брали чи беруть участь в антитерористичній операції на сході України, дітей переселенців зі сходу України, учасників різноманітних реабілітаційних таборів, дітей з обмеженими фізичними можливостями тощо. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: