fbpx

Самооборона вимагає в нового обласного прокурора звільнити прокурорів у районах. ВІДЕО

Суспільство 16:26, 30.06, 2015

Нового керівника прокуратури в Івано-Франківській області Владислава Братюка представив головний військовий прокурор, заступник Генерального прокурора України Анатолій Матіос.

На представлення прийшли громадські активісти, представники Самооборони. 

Анатолій Матіос повідомив, що наказ про призначення Владислава Братюка підписаний 26 червня за погодженням з усіма заступниками генпрокуратури, в тому числі заступником з реформ. 

"Конституційні повноваження – на 5 років",  звернувся Матіос до Братюка і вручив посвідчення.

Замгенпрокурора також звернувся до представників громадськості з пропозицією тут же повідомити нового прокурора, що потребує його негайного втручання. "Виступити і в очі сказати, де і які проблеми", – закликав Матіос. 

Начальник штабу обласної Самооборони Богдан Мойсишин заявив, що громада дає новопризначеному кредит довіри на 100 днів.

"Питань до прокуратури є багато. Думаю, ви з нами зустрінетеся і ми по районах вам розкажемо. Буде у нас взаєморозуміння, будете ви працювати. Але перше, що ви маєте, напевно, зробити,  це змінити прокурорів районів, які засиділися… Налагодити нормальну кадрову політику",  заявив активіст.

Владислав Братюк лише кивав і записував.

 

Матіос також розповів, що прокуратура в процесі реформування і "головне завдання  влити нову кров".

"Бо люди, які довго працюють на місцях, обростають всілякими недобрими речами. Тільки патріоти, фактично, за мізерну зарплату зможуть змінити стан в прокуратурі",  додав Матіос. 

Замгенпрокурора зробив комплімент прикарпатській громаді, "висока свідомість якої вимагає втілення такої парадигми, як невідворотність покарань за порушення закону".

"Прокурор має так організувати роботу, щоби показати, що священних корів немає",  наголосив Матіос.

Як повідомляв КУРС, проти призначення закарпатця Владислава Братюка прокурором Івано-Франківщини виступав Правий сектор. Активісти називають Братюка "царем Тячівщини" і корупціонером. "Підступно і підкилимно, ігноруючи цінності Майдану, таємно від громади області, а отже, зневажаючи жертви Революції гідності та воєнні події на сході України, чинний режим закріплюється сумнівними кадровими призначеннями", – йшлося у заяві ПС.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: