fbpx

Санаторій коханки Януковича отримав мільйон на оздоровлення дітей

Економіка 17:00, 02.06, 2014

Служба у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації 26 травня уклала угоди на придбання путівок на загальну суму 2 млн. гривень.

Тендери проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, що замовник пояснив тим, що до того двічі скасовував торги через відсутність пропозицій. Рішення про останню закупівлю замовник прийняв 5 травня, пишуть "Наші гроші".

ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Чайка» (Богуславський р-н, с. Чайки) отримає 0,80 млн. грн. за 263 путівки. У середньому вартість однієї путівки складає 3035 грн. «Чайкою» володіє Світлана Резніченко, дружина Анатолія Резніченка, першого заступника Богуславської РДА, який раніше був директором цього санаторію.

ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» (Переяслав-Хмельницький р-н, с. Циблі) отримає 1,20 млн. грн. за 391 путівку. У середньому одна путівка коштуватиме 3067 грн.

Основним власником закладу «Славутич» є Благодійний фонд «Дорога Майбутнього», який заснувала Любов Полєжай, цивільна дружина екс-президента України Віктора Януковича. Санаторій у 2011 році був відреконструюваний за допомоги фонду і виграв тендери на загальну суму 12,46 млн. грн.

Перед втечею Віктора Януковича до Росії у лютому 2014 року фонд Любові Полєжай отримував мільйонні благодійні внески від бізнесменів. Наприклад, компанія «Лукойл-Україна» у 2010 році подарувала фонду 2 млн. грн. за кілька днів до зустрічі Віктора Януковичаз основним власником російського «Лукойлу» Вагітом Алєкперовим.

Любов Полєжай також мала спа-салон у Києві і для неї у «Межигір’ї» останнім часом будували окремий палац. Після втечі Януковича російські ЗМІ повідомляли, що він придбав будинок під Москвою у елітному передмісті «Барвиха» і Полєжай бачили у місцевому торговому центрі. Зараз Янукович офіційно знаходиться у міжнародному розшуку. Любові Полєжай немає у списку осіб, на яких накладено економічні санкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: