fbpx

Санслужба перевірила якість води у зоні надзвичайної екологічної ситуації на Калущині

Суспільство 10:44, 09.07, 2016

Протягом 2 кварталу 2016 року фахівці ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр" виконували моніторингові дослідження стану води на території Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська, які оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Дослідження проводилися в контрольних точках: по 10 криниць в селах Кропивник та Сівка-Калуська, Верхня, 6 криниць в Мостище та 2 криниці в Пійло; 21 криниця в мікрорайонах Калуша, які знаходяться в зоні впливу хвостосховищ ДП "Калійний завод", трьох контрольних точок для досліджень проб води централізованого водопроводу, по 2 проби ґрунту та 2 проби води з контрольних свердловин в санітарно-захисній зоні полігону токсичних відходів ТзОВ "Оріана Галев" та потічка Сапогів вище та нижче полігону, 2 контрольних точок з потічків Кропивник та обвідного каналу р. Сівка в зоні впливу ДП "Калійний завод", пише КУРС з посиланням на прес-службу Держсанепідслужба у Івано-Франківській області.

Станом на 2 липня за санітарно-хімічними показниками досліджено 46 проб води криничної в мікрорайонах Калуша, в 13 з яких виявлено високий вміст хлоридів в концентраціях 365 – 17500 мг/дм³, що складає 28,3% досліджених проб.

Також продовжує реєструватися підвищений вміст хлоридів у контрольних точках в мікрорайонах міста; перевищення встановлено у воді криниць на вулицях Зарічна, Дорошенка, Глібова, Лемківська, Долинська, найвищі концентрації в контрольних точках на вулицях Глібова, Лемківська, Долинська. У взірці води з контрольної точки на вул. Долинська виявлено і  високий вміст сульфатів 875 мг/дм³  при нормі 500 мг/дм³, сухий залишок відповідно 27280 мг/дм³.

У 2016 році з контрольних точок центрального міського водопроводу за санітарно-гігієнічними показниками досліджено 29 взірці із них 1 (4.17%) не відповідає вимогам та за мікробіологічними показниками 31 взірців води, із них нестандартних 2 (6.48%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: