fbpx

Сайт "ЦСМ", відреставровані двері та "Правильні вивіски": "Urban Space 100" підтримав нові проекти

Культура 08:59, 30.10, 2016

29 жовтня відбулися чергові загальні збори засновників "Urban Space 100", де вирішували, які проекти будуть фінансуватися з прибутку.

Нагадаємо, “Urban Space 100” – громадський ресторан, 80% чистого прибутку якого йде на фінансову підтримку проектів, які реалізовуються в Івано-Франківську.

Цього разу було подано 10 проектів, проте фінансування отримали 9 з них, а саме:

1. “Правильні вивіски” – 17-18 листопада відбудеться дводенний освітньо-промоційний захід, в рамках якого буде презентовано оновлені та доопрацьовані правила встановлення вивісок у місті, розроблені Василем Гошовським – керівником програми «Вивіски» платформи “Тепле Місто”. Також будуть проведені тематичні лекції від українських та міжнародних експертів, в тому числі з німецької міжнародної організації GIZ. В ці дні планується проведення хакатону, в рамках якого буде розроблено більш як 40 макетів вивісок для двох суцільних ділянок в місті протяжністю понад 360 метрів.

2. “Відчуй Україну” – проект, в якому 80 волонтерів-іноземців з різних країн світу подорожують Україною з метою показати нашу культуру, традиції, а також наші реалії всьому світу. Проект відбуватиметься в Україні втретє і має бути наймасштабнішим за всю історію. Є 4 основні міста, де учасники проведуть своє стажування (Чернівці, Івано-Франківськ, Харків, Дніпро).

3. “Лікар Свято” – проект, спрямований на роботу волонтерів з хворими дітками, що лікуються в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні. Волонтери проекту “Лікар Свято” несуть їм, як самі кажуть, радість, усмішку, мотивацію до швидшого одужання і невеличкі подарунки, зроблені власноруч. Минулого року вони здійснили близько півсотні візитів і планують розгортати діяльність – залучати інших волонтерів, удосконалювати програму.

4. Антиутопія Курта Воннеґута “Ґалапаґос” – підтримка проекту “Вавилонська бібліотека” щодо видання українською мовою нової книги.

5. Реставрація дверей на вул. Курбаса, 5 – ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти ставить собі за мету привернути увагу іванофранківців до питання збереження історичної архітектурної спадщини нашого міста та ініціювала реставрацію старовинних дверей на вул. Курбаса, 5 – двері знаходяться в безпосередній близькості до Ратуші, облдержадміністрації, Urban Space 100.

6. “Urban Xmas Radio” – для створення різдвяної атмосфери і тепла в кожній домівці Urban Space Radio планує підготувати унікальне програмне наповнення радіо, що тимчасово замінить існуюче у період 1 грудня – 19 січня. Його можна буде слухати онлайн через новий плеєр “Urban Xmas Radio”. Він працюватиме 24/7 для всіх гостей громадського ресторану “Urban Space 100”, дружніх закладів у різних містах країни та всіх слухачів радіо.

7. Лавочка біля спортмайданчика “Ураган” – біля спорткомплексу на Пасічній хочуть звести відпочинкову зону загального користування для дітей і батьків. В спортивно-відпочинкову зону включатимуть і дизайнерську лавку-конструкцію з сонячною панеллю для підзарядки ґаджетів. Очікують, що це буде найдовша нерозривна лавка в Івано-Франківську.

8. “Dance with Apache” – це дводенний фестиваль сучасного танцю в Івано-Франківську за участі однієї з найкращих українських команд APACHECREW. Планується проведення танцювальних майстер-класів, виконання танцювального перформансу за участю танцюристів колективу і зйомка танцювального кліпу на просторах нашого міста. Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.

9. Сайт “ЦСМ” – пояснювально-пропагандиська робота, направлена на становлення суспільного діалогу між глядачем та автором; ресурс для молодих художників, зокрема студентів місцевих вузів, які мало знають про новітні художні практики в Івано-Франківську, котрі все частіше з’являються в Івано-Франківську. Сайт повинен стати платформою для діалогу між самими митцями, критиками їхньої творчості, популяризуватиме новітні практики для потенційних колекціонерів. Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.

На сьогодні “Urban Space 100” вже підтримав 31 проект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: