fbpx

СБУ підозрює, що начальник обласного управління Держпраці незаконно зменшив штраф будівельній фірмі у 270 разів

Суспільство 20:03, 06.02, 2019

Управління Держпраці в Івано-Франківській області оштрафувало місцеву будівельну фірму на 3723 гривні, замість передбачених законом 1 005 210 гривень, вважають слідчі ГУ СБУ в області.

Про це йдеться в кількох ухвалах Івано-Франківського міського суду.

Працівники УСБУ в Івано-Франківській області отримали інформацію стосовно можливих фактів вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Встановлено, що інспектори обласного Управління Держпраці з 6 до 12 червня перевіряли об’єкт незавершеного будівництва в Угорниках, яке веде ТОВ "ФІЛ-БУД". Інспектори відібрали пояснення у дев’яти працівників, які виконували роботи на об’єкті. Вони зазначили, що здійснюють роботи без належного документального укладення трудових відносин та отримують "зарплату в конверті".

Після перевірки інспектор склав Акт інспекційного відвідування юридичної особи, у якому зафіксував порушення, розмір штрафних санкцій за які становить 1 005 210 гривень. Однак начальник обласного Управління Держпраці виніс постанову про накладення штрафу на ТОВ "ФІЛ-БУД" у розмірі 3 723 грн, тобто зменшив розмір штрафу у 270 разів (!).

Досудове розслідування проводить головне управління Нацполіції в області. Зараз суд надав слідчим дозвіл на вилучення документів з Управління Держпраці, які стосуються перевірки на ТОВ "ФІЛ-БУД".

Нагадаємо, управління Держпраці в області з листопада 2015 року очолює Ігор Росипайло.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: