fbpx

СБУ попереджає громадян про роботу спецслужб РФ на Прикарпатті

Суспільство 18:40, 05.12, 2014

СБУ звертає увагу громадян на те, що в Івано-Франківській області спецслужбами Російської Федерації та підконтрольними їм деструктивними силами здійснюються інформаційно-технічні диверсії, спрямовані на отримання незаконного доступу до персональних даних громадян України та викрадення службової інформації державних органів.

Про це КУРСу повідомили у прес-службі УСБУ в Івано-Франківській області.

"На особисті та службові поштові скриньки громадян України приходять листи з нібито важливою інформацією, в тому числі "про сепаратистів ДНР і ЛНР", "про список заручників, яких утримують терористи" та інші. Назви листів, адреси відправників та їхній зміст постійно змінюються. Вказані листи містять посилання на заражений вірусом файл, відкривання якого забезпечує зловмисникам повний контроль над комп’ютером, ноутбуком, планшетом та іншим електронним обладнанням. Більшість відправлень таких листів відбувається з контрольних центрів російських спецслужб", – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що на теперішній час спецслужбами РФ використовуються такі віруси, при активації яких у телефоні громадян злочинці автоматично отримують доступ до переліку абонентів телефонної книжки та іншої персональної інформації.

Аналогічно, на території Прикарпаття почастішали випадки кібершахрайства та шахрайства з банківськими картками. Зловмисниками застосовується як шкідливе програмне забезпечення, так і психологічні прийоми, внаслідок яких громадяни самостійно і добровільно перераховують свої грошові кошти шахраям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: