fbpx

СБУ радить українцям видаляти аккаунти з російських соцмереж

Суспільство 20:33, 28.07, 2014

З 1 серпня у Росії набирає чинності новий антитерористичний закон, що надає повне право на отримання Федеральній службі безпеки РФ практично всіх особистих даних користувачів інтернет-ресурсів, зареєстрованих у РФ

Таким чином ФСБ на законодавчому рівні отримує повне право втручатися в особисте життя не тільки громадян Росії, а й іноземців. 

Дані про всі логіни і електронні адреси своїх користувачів, списки їхніх контактів, відомості про кількість, обсязі і адресатів переданих повідомлень власники поштових серверів, блог-хостингів, форумів і соцмереж будуть зобов'язані надавати на першу ж вимогу представників російських державних структур, пише Еспресо.

У Службі безпеки України попереджають, що в умовах триваючої агресії Росії на території України, нові повноваження надають ФСБ можливість отримувати наявну в веб-середовищі інформацію про українські події і можуть використовувати її на шкоду інтересам національної безпеки. 

У СБУ попереджають всіх громадян, які стурбовані безпекою особистої інформації і рекомендують утриматися від використання інтернет-ресурсів російської доменної зони, в першу чергу це стосується соцмереж та поштових скриньок.

Список російських соцмереж:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: