fbpx

Сеча рікою: у Косові скаржаться на туристів-хасидів, які справляють потребу просто на вулиці. ВІДЕО

Суспільство 07:47, 08.10, 2018

Паломники з Ізраїлю приїжджають на Прикарпаття вшанувати одного із духовних батьків хасидизму - Баала-Шем Това, який триста років тому мешкав у Косові, однак викликають обурення місцевих мешканців, бо справляють нужду просто у дворах чи на стіни будинків.

Учора, 7 жовтня, увечері п'ять автобусів з хасидами зупинилися на одній з вулиць Косова і десятки чоловіків просто обпісяли житловий будинок. Про це повідомив відомий косівський активіст і журналіст Віталій Мацьоцький

"Було б добре, якби люди, паломники, які приїжджають до нашої країни, дотримувалися наших законів. Якщо хтось масово сцить на будинок, в якому живуть українці, то поліція мала б на це якось реагувати. Але оскільки з боку національної поліції на це все жодної реакції немає, то мешканці будуть реагувати самі… Ось такі в нас ріки кошерного хасидського сциклиння… Наступного разу будемо дещо радикальніше їх зустрічати – біля кожного підїзду і гаража", – каже Віталій Мацьоцький, знімаючи на смартфон "сліди" візиту хасидів до Косова. 

Двох гостей спіймали просто за цим заняттям, розповідає Мацьоцький, і їм довелося "завершити в штани". 

"Якщо у поліції будуть виникати питання, коли наступного разу громадяни будуть самі реагувати на те, що обсикають їхні будинки і під'їзди, то це тільки через те, що поліція нічого не робить… Національна поліція лише охороняє даних гостей – ескорт з мигалками супроводжує ці моднячі автобуси… Приїдуть, насцуть тут… Ми, звісно, толерантно ставимося до різних релігій, національностей, з цим все у нас нормально, але просто поважайте закони нашої країни, і все", – каже Мацьоцький.

Косівчани не вперше висловлюють обурення безцеремонністю гостей. Навесні цього року до Косова прибули понад півтисячі хасидів, які також запам'яталися місцевим обпісяними дворами, під'їздами і галасливою нахабною поведінкою. 
Як відбувається щорічне паломництво хасидів до Косова, можна також подивитися ТУТ

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: