fbpx

Секретар міськради обіцяє боротися проти забудовників хрестами і капличками

Суспільство 13:32, 06.04, 2016

Секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук негативно ставиться до забудови земельних ділянок у відпочинкових зонах та запевнила, що міська влада всіляко боротиметься з таким будівництвом – у тому числі встановленням хрестів та капличок.

Про це Оксана Савчук розповіла під час прес-конференції.

"Негативно ставлюсь до забудови територій, які раніше були призначені для людей, їхнього відпочинку, дозвілля. Зараз ми змушені боротися із забудовниками, які хочуть на кожному вільному шматочку поставити будинки", – сказала Савчук.

За її словами, мерія просуває проекти так званих мікроскверів саме на ділянках, яким загрожувала забудова.

"Зараз ми змушені в деяких випадках боротися із забудовниками і встановленням капличок",  повідомила Оксана Савчук.

Оксана Савчук також пояснила, чому зведення каплички на Пасічній-Витвицького почалося до отримання дозвільних документів.

"У нас затверджена схема спорудження культових споруд, але жодного разу пригадую, щоб було якесь таке питання, яке би піднімалося на сесії і сесія не дозолила. Наскільки пам’ятаю, зі свого боку колишня міська рада і теперішня приймали рішення, щоб призупинити будівництво. Усе, що стосувалося депутатів, вони завжди стояли на боці людей, у даному випадку по Набережній так само. Усе, що стосується вже далі виконавчих структур і судів,  це від нас не залежить",  зазначила Оксана Савчук.

Вона нагадала, що раніше франківці зверталися щодо ділянки за кінотеатром "Космос", аби встановити там скульптуру Матері Божої та вберегти місце від забудови. За словами секретаря міськради, тоді були оперативно знайдені кошти та встановлено скульптуру.

"Де є активна громадськість і звернення, повірте, ми як депутати реагуємо", – сказала Оксана Савчук.

Оксана Савчук запевнила, що у разі звернення про встановлення хреста чи каплички на ділянці біля міського озера по вулиці Мазепи, 144, де одіозний директор ТСОУ Петро Никитюк замовив будівництво багатоповерхівки, буде і відповідна реакція.

"Звичайно, ми розуміємо, що живемо у європейській країні, але, на жаль, у нас немає судової системи, якій би ми довіряли. Бо коли суд замість громади визначає право будівництва, то це велике питання. Ми маємо такі проблеми по Витвицького, де сквер "Первоцівт". Тому зараз поставили там хрест, тим самим борючись проти забудови. Будемо боротись далі",  каже Савчук.

 

Як повідомляв КУРС, влада Франківська вирішила боротися проти будівництва на Пасічній-Витвицького спорудженням храму, причому роботи з благословення міського голови розпочали незаконно. Підприємець, директор будівельної компанії "Тора-10" Віталій Заріцький заявляв про викривлення інформації про будівництво на Пасічній та пропонував мирову угоду, яка передбачає облаштування скверу. Однак на зборах 25 березня мешканці Пасічної відкинули пропозиції директора будівельної компанії "Тора-10" Віталія Заріцького щодо мирової угоди. У недавньому інтерв'ю Заріцький розповів про тиск з боку міської ради та варіанти розвитку подій довкола будівництва на Пасічній. 

Тимчасом як незаконне будівництво на Мазепи, 144 міська влада зупинити не змогла

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: