fbpx

"Секс – це Божий дар", – Папа Римський про пристрасть

Суспільство 20:50, 20.09, 2018

Папа Франциск сказав, що "секс є Божим даром". "Це не табу, це подарунок від Бога, це дар, який дає нам Господь. У нього дві мети: любити і давати життя"; це "пристрасть, пристрасна любов", – сказав Папа під час зустрічі з молоддю із Франції.

Ватикан оприлюднив у вівторок запис висловів Папи Франциска зі спонтанної розмови з молоддю дієцезії Гренобль-В’єн, яка відбулася у понеділок, 17 вересня, з посиланням на Wiara пише CREDO.

Папа підкреслив: "Справжня любов пристрасна; любов між чоловіком і жінкою, коли вона пристрасна, дає життя назавжди, тіло і душу".

"Одне тіло; це велич сексуальності", — додав Франциск.

Потім він сказав: "Ось як треба говорити про сексуальність. І саме так потрібно переживати сексуальність, у цьому вимірі — любов між чоловіком і жінкою на все життя".

"Це правда, що наші слабкості, наші духовні падіння приводять нас до використання сексуальності поза цією, такою гарною, дорогою любові між чоловіком і жінкою, але ці падіння такі ж, як і всі гріхи: як брехня, гнів, нестриманість в їжі та питті", – пояснив Папа.

Він зауважив, що існує "упредметнена сексуальність, яка відірвана від любові й використовується для розваги".

Святіший Отець також сказав, що існує "індустрія сексуальності, відірваної від любові". "Стільки грошей заробляють на порнографічній індустрії", – додав Франциск і оцінив: "Це дегенерація порівняно зі щаблем, на якому Бог поставив сексуальність".

"Сексуальність прекрасна, добре оберігайте свою сексуальну ідентичність і підготуйте її до любові, щоби умістити її в ту любов, яка супроводжуватиме вас протягом усього життя", – закликав Папа.

Він розповів, що колись на площі Святого Петра розмовляв із подружжям, яке святкувало 60-річний ювілей шлюбу. Сиве подружжя запевнило його: "Ми закохані".

Франциск також пригадав слова літнього чоловіка, який розповідав йому про свій шлюб: "Ми дуже любимо одне одного і часом обіймаємося; ми не можемо займатися сексом у нашому віці, але обіймаємося, цілуємося". "Це справжня сексуальність; ніколи не можна відривати її від краси любові", – зазначив Папа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: