fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Сенатори США закликали Обаму визнати ЛНР та ДНР терористичними організаціями

Сенатори США закликали Обаму визнати ЛНР та ДНР терористичними організаціями

08:16, 01.08, 2014

Група з 19 американських сенаторів-республіканців зажадала від президента США Барака Обами визнати Донецьку і Луганську народні республіки терористичними організаціями і внести їх до відповідного чорного списку.

Вони заявили про це в четвер в листі на ім'я глави держави, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС

"Ми закликаємо вас в рамках американського законодавства визнати структури проросійських повстанців – так звані Донецьку народну республіку і Луганську народну республіку іноземними терористичними організаціями", – зазначили сенатори. 

Вони наголосили, що такий крок "може привести до серйозних труднощів для Росії". 

Сенатори привітали дії міністерства фінансів США, яке ввело санкції (проти ДНР і ЛНР) 16 липня. Однак, на думку авторів листа, їх "включення до списку іноземних терористичних організацій мало б більш стримуючий вплив на ці угруповання і на тих, хто їх підтримує". 

Законодавці заявили, що розраховують отримати від президента негайну відповідь. 

Відповідно до закону США, визнання будь-якої структури "іноземною терористичною організацією" накладає обмеження на поїздки осіб, пов'язаних з ними, а також має на увазі заморожування будь-яких їхніх активів, які можуть опинитися під юрисдикцією США. Крім того, надання їм матеріальної підтримки розглядається як злочин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: