fbpx

Сенси і сенсації: вийшла автобіографія Соми Морґенштерна у перекладі Галини Петросаняк

Культура 18:17, 27.02, 2019

У "Видавництві 21" вийшла книжка відомого німецько-єврейського письменника, журналіста і музичного критика Соми Морґенштерна про австрійську добу в Галичині.

Книгу Соми Морґеншерна "В інші часи. Юні літа у Східній Галичині" переклала відома прикарпатська поетка, перекладачка Галина Петросаняк. Видання здійснено за підтримки Австрійського культурного форуму.

Сома Морґенштерн (1890–1976) добре знаний в американському та німецькомовному літературному світі, тоді як в Україні відкриття його творчості лише розпочинається, зазначають видавці.

Більше про Сому Морґенштерна можна буде довідатися під час презентації книжки в Івано-Франківську. Видання представить Галина Петросаняк. 

"Вийшла автобіографія Соми Морґенштерна, яку я перекладала. Ця книжка подарувала мені багато емоцій: радості пізнання, відкриття, співпереживання. А ще – суму й співчуття. У ній ідеться про минуле західної частини нашої країни у період до Першої світової війни. Це минуле постає у книжці дуже живо й пластично. І воно не абстрактне, а переплетене з життям конкретних людей, тодішніх мешканців Поділля: українців, євреїв, поляків. Упевнена, що кожен, хто розгорне цю книжку, неодмінно знайде там щось для себе. Як мені здається, у книжці є сенсації для краєзнавців Поділля й Галичини. А ще в ній є повні сенсу історії, гумор, людяність, духовні пошуки і любов", – розповіла про роман перекладачка.

З 27 лютого по 7 березня книжку можна придбати за спеціальною ціною.

1

Довідково: Сома Морґенштерн (Буданів, Галичина – Нью Йорк сіті, США) був німецько-єврейським письменником, журналістом і свідком епохи староавстрійської проби. Він походив зі строго релігійної родини, відвідував школи в своєму селі та в Тернополі і навчався згодом в університетах Львова та Відня. Емігрантський шлях привів його невдовзі до Нью-Йорка. Там він написав свої найвідоміші твори: "Син блудного сина", "Кривава колона", "Іскри в безодні", "В інший час. Молоді літа у Східній Галичині" та ін. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: