fbpx

Серед 70 бійців, яких нагородили за оборону Маріуполя, – прикарпатський нардеп Юрій Тимошенко

Суспільство 10:55, 27.11, 2015

Понад 70 бійців та правоохоронців, які несли службу в зоні АТО, отримали державні нагороди та відзнаки МВС. "Це нагороди за справжні бойові заслуги", – підкреслив міністр МВС.

Українським захисникам Арсен Аваков урочисто вручив відзнаки за звільнення та оборону Маріуполя: ордени Данила Галицького, "За мужність" ІІІ ступеня, медалі "За військову службу Україні" та "Захиснику Вітчизни".

"Хочемо віддати дань поваги і вдячності бійцям, які заслужили ці нагороди, – звернувся до бійців Аваков. – Подякувати кожному, хто брав участь в операції зі звільнення Маріуполя рік тому, хто брав участь в бойових діях, хто зробив все, щоби місто не дісталося окупаційній армії".

"Це нагороди за справжні бойові заслуги",  прикріплюючи одному з бійців медаль на лацкан кителя, наголосив міністр МВС.

"Ви всі пройшли через пекло. Багато хто повернеться туди знову. Колись через багато років ваші діти спитають, де ви були під час війни. Ви скажете: "Я захищав свою землю". І вам не соромно буде дивитися їм в очі",  звернувся до побратимів народний депутат, командир спецпідрозділу "Азов", полковник Андрій Білецький, який також отримав нагороду.

Серед відзначених – ще один народний депутат, наш земляк, вояк-резервіст у Національній гвардії, коломиянин Юрій Тимошенко.

"А ти коли, Юрій Тимошенко, звільняв Маріуполь? За що тебе нагородили за звільнення Маріуполя? Ти там був? Чому лише ти? Чому твої побратими не отримали цієї нагороди? Чому Роман Фурик, посмертно, не отримав цієї нагороди?"  звернувся до нардепа у Фейсбук коломийський активіст Єгеній Гапич.

У травні 2014 року, зазначає у своїй біографії Юрій Тимошенко, став гвардійцем Першого батальйону оперативного призначення імені Генерала Кульчицького Нацгвардії України.

Спецоперація зі звільнення Маріуполя відбулася з 13 до 20 червня 2014 року силами спецпідрозділу "АЗОВ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: