fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Серед лекторів на Спорт Фесті "40" у Франківську буде відомий прикарпатський параолімпієць Ігор Кипещук

Серед лекторів на Спорт Фесті "40" у Франківську буде відомий прикарпатський параолімпієць Ігор Кипещук

Спорт 19:07, 03.06, 2015

Організатори спортивного 40-годинного марафону в Івано-Франківську запросили на фестиваль спеціального лектора – спортсмена-регбіста на візку, учасника параолімпійської збірної України з регбі Ігоря Кипещука.

Про це на сьогоднішній дискусії Meet the TEDx, де обговорювали, як перетворити недоліки в переваги на шляху до своєї мрії, повідомив Богдан Желобчук.

"Люди можуть не зупинятися і творити навіть у складних умовах", – відгукнувся на актуальність теми координатор напрямку лекцій на Спорт Фестивалі "40".

Богдан Желобчук сказав, що організатори фестивалю запросили нашого земляка з Надвірної, титулованого спортсмена-параолімпійця, гравця Збірної України з регбі Ігоря Кипещука як лектора саме для того, щоби він розповів про свій досвід і можливості.

Ігор Кипещук, 29 років, через травму пересувається на інвалідному візку. Депутат Надвірнянської райради. Один з найдосвідченіших спортсменів у параолімпійській Збірній України з регбі. 

Про регбі на візках Кипещук дізнався у 2009 році на заняттях з активної реабілітації. Грати почав через два роки, коли побачив регбійні змагання у Польщі. 

Спорт – це не просто розвага, повторює Ігор. Для людей з обмеженими можливостями це ще й своєрідна реабілітація, спосіб тримати себе у формі. Два роки тому Ігор Кипещук організував на Прикарпатті регбійну команду "Брескул". Його найбільша мрія – заснувати українську Лігу з регбі на візках. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: