fbpx

Серед найстрашніших місць України – Вовчинецька гора, єврейське кладовище та цвинтар з вампірами у Франківську

Суспільство 22:00, 27.12, 2015

Три з 24 моторошних місць в Україні, від яких застигне кров у жилах, знаходяться в Івано-Франківську.

Україна – країна з давньою історією. А це означає, що в нашої країни за тисячоліття назбиралося чимало моторошних місць…

Канал 24 зібрав топ-24 місця в Україні, які пов’язані з містикою і жахіттями.

Бійна гора

Де: поблизу Івано-Франківська

1

Вовчинецьку гору називають "Івано-франківський Голівуд". Але з давніх часів вона має назву  Бійна гора. Таку назву вона має нібито через страшний бій між козаками і польськими загонами Потоцького.

Однак про гору ходять чимало легенд. Одна з них про велетнів, які тут жили. Вони хотіли дістати до Бога і за це їх затопили. Після цього територію захопили біси, а коли їх прогнали, на горі постав монастир.

Але й монахи впали у гріх, і за це монастир пішов глибоко під землю. На Івана тут чути дзвони й співи гріховних монахів.

Також люди вірять, що вночі по горі ходить нечисть. Наприклад, вуж з людською головою, крилата змія і таємничий чорний пес.

Цвинтар з вампіром

Де: Івано-Франківськ

2

Це кладовище є місцем паломництва для любителів вампірів. Ходять легенди, що тут колись був похований вампір.

У 1974 році в Івано-Франківську почали знаходити трупи з дивними слідами укусів на шиї. Звісно, радянська влада відстоювала думку, що ніяких вампірів не буває. Але… могилу "вампіра" було випалено військовим вогнеметом. Після цього випадки дивних смертей теж припинилися.

Йдеться про Станіславівський некрополь, теперішній Меморіальний сквер, що позаду готелю "Надія". Легенду про вампіра екскурсіями для всіх охочих в це місце у 1990-х  на початку 2000-х підтримував франківський письменник Володимир Єшкілєв.

Єврейський цвинтар

Де: Івано-Франківськ

3

Івано-франківський єврейський цвинтар став свідком масштабного і жахливого вбивства.

У жовтні 1941 року німці вантажівками привезли сюди тисячі євреїв. На кладовищі вирили яму завглибшки 5 м. Людей змусили стрибати у яму, а там їх розстрілювали з кулемета.

Жахлива страта тривала 5 годин. Тоді було вбито від 6 до 10 тисяч невинних людей.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: