fbpx Серед потерпілих у сутичці під час протесту на Грушевського – майданівець з Лисця. ФОТО, ВІДЕО | Курс

Серед потерпілих у сутичці під час протесту на Грушевського – майданівець з Лисця. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 20:34, 17.10, 2017

Речник МВС розповів подробиці сутички під час мітингу протесту "за політичну реформу" під ВРУ на Грушевського.

КУРС писав, що кілька сотень представників “Руху нових сил” з Прикарпаття зібрались під стінами Верховної Ради. Активісти “Руху нових сил” з Прикарпаття долучились до всеукраїнської акції протесту, яка відбувається сьогодні, 17 жовтня, у Києві.
За словами речника МВС Артема Шевченка, внаслідок сьогоднішніх сутичок, які сталися під час акції, постраждали один поліцейський та троє мітингувальників.
“Про потерпілих це вся інформація, але поліцейський потерпів дуже серйозно. В нього доволі серйозна травма голови”,  сказав він.
1
Шевченко звинуватив мітингувальників у розв’язанні сутички. 
“Я можу підтвердити, що вона була спровокована мітингувальниками, які по вулиці Грушевського з боку Кабінету міністрів на пункті перевірки хотіли пройти і пронести певні речі без огляду на пункті перевірки.
Оскільки правоохоронці пильнують безпеку, то вони відповідно не дали можливість це зробити. Це викликало агресію, у результаті декілька секцій огорожі і кілька рамок металошукачів були зламані, відповідно почалися сутички.
Внаслідок цих сутичок є як мінімум один постраждалий поліцейський, а також як і повідомляли про трьох потерпілих учасників з боку мітингувальників”,  розповів в ефірі 5 каналу речник МВС.

Фото одного з постраждалих виклала в мережу журналістка Тетяна Висоцька. У чоловікові з розбитою головою прикарпатці впізнали активіста Революції Гідності, мешканця селища Лисець Тисменицького району.
“Я його знаю: це дід Микола з Франківщини, активний учасник Революції Гідності”, – написав франківець Богдан Досюк. 
“Та він з селища Лисець, дуже активний учасник Революції Гідності”, – додав Василь Попович.
Після сутичок активісти встановили кілька наметів неподалік Верховної Ради і планують залишатися тут до четверга, 19 жовтня, повідомляє Укрінформ.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: