fbpx

Середньостатистична прикарпатська сім’я складається з трьох осіб, – результати опитування

Суспільство 13:17, 11.02, 2018

З метою дослідження соціальних та демографічних характеристик наприкінці 2017 року на Прикарпатті провели опитування домогосподарств.

За отриманими результатами, на цей час у нашій області нараховується 450,4 тис. домогосподарств, що становить майже 3% загальної кількості по Україні, пише Фіртка.

З них у сільській місцевості проживають 55%, решта – у міських поселеннях. Кожне шосте домогосподарство мешкає в обласному центрі.

Середньостатистична сім’я складається з трьох осіб. Найпоширенішими в області залишаються сім’ї з чотирьох осіб та більше (34.6%).

У більшості з них (72%) – по одній дитині, що характерно для всіх регіонів країни. У 24% родин – по дві дитини, і лише у 3% домогосподарствах виховується по троє дітей і більше.

Разом з тим, кожне десяте домогосподарство утримує лише одна доросла особа, причому майже в кожному п’ятому з них виховується по двоє та більше дітей.

Більше половини домогосподарств області не мають дітей у своєму складі. Серед них 40% – це одинаки, з яких 81% – особи непрацездатного віку. Добробут та рівень життя домогосподарств значною мірою залежить від наявності та кількості працюючих осіб у їх складі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: