fbpx

В області бракує 417 мільйонів на зарплату для бюджетників

Суспільство 12:12, 03.03, 2017

Про зміни в законодавстві щодо мінімальних гарантій в оплаті праці та відповідальність за порушення законодавства про працю йшлося на засіданні колегії Івано-Франківської ОДА.

Заступник директора Департаменту соцполітики Ульванська Ярослава повідомила колегії, що підготували звернення до ВР – просять змінити законодавство для гірського населення, оскільки надбавки за умови проживання тепер включаються у мінімальну зарплату.
 
На Івано-Франківщині є дефіцит коштів для виплати зарплат у бюджетній сфері. У Верховинському, Тлумацькому і Снятинському районах коштів на річне забезпечення не вистачить, зазначила Ульванська.
"За надходженнями до місцевих бюджетів наша область займає 4-те місце в Україні",  повідомила вона.
За словами заступника директора обласного Департаменту соцполітики, на Прикарпатті зріс рівень надходжень податку на доходи фізосіб. Нижче середньообласного рівня надходжень ПДФО з об’єктивних причин у Бурштині, Долинському, Надвірнянському районах.
 
На цей час середня зарплата по області – 5218 грн. "Зарплата у галузі будівництва становить 4560 грн",  інформувала Ульванська.
 
На Урядову "гарячу лінію" щодо недотримання законодавства про мінімальну зарплату по області надійшло 23 звернення з районів, факти підтвердилися лише у двох випадках.
 
Щодо ризиків невиплати зарплати до кінця 2017 року, то вони є, оскільки бракує 417 млн гривень.
 
За словами голови облради Олександра Сича, це сума не підйомна для місцевих бюджетів. Його підтримав голова ОДА.
"В цьому питанні наша область не має політичних окрасів. Ми знаємо, на наприкінці 2016 року були проблеми, зокрема і в медичній галузі,  відгукнувся Олег Гончарук. – Я офіційно заявляю, що ресурсів нам не вистачить і місцеві бюджети не впораються. Неприємно".
Гончарук і Сич звернулись до представників районів, щоби ті подумали, як вирішити це питання.
 
Зміна мінімальної зарплати у бюджетній сфері не вплинула на зайнятість людей, повідомила Ульванська, не було переведення на неповну зайнятість чи скорочення ставки на 0,25%.
 
Результати збільшення мінімальної зарплати в сфері бізнесу будуть пізніше – по завершенню І кварталу. "В мене прогноз оптимістичний",  сказала Ульванська.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: