fbpx

Сержанту 5-го батальйону дали рік умовно за побиття підполковника

Суспільство 13:19, 16.05, 2015

У Надвірній сержанта 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" засудили до року умовно за завдання офіцеру юстиції легких тілесних ушкоджень.

Судом встановлено, що 8 вересня минулого року на місці дислокації в/ч ПП у присутності військовослужбовців засуджений сержант, погрожуючи підполковнику юстиції фізичним насильством, завдав офіцеру два удари в груди. Подальшому розвитку конфлікту завадили бійці 5-го батальйону.

На суді сержант пояснив, що після приїзду із зони АТО деякий час перебував у стані нервового напруження, побачивши на плацу підполковника, вирішив з'ясувати з ним стосунки, оскільки, знаходячись в зоні бойових дій, їхній батальйон перед тим, як їхати додому, змушений був чекати підполковника та інших офіцерів, які були відсутні, для прийняття важливих рішень, що стосувалися батальйону. Військовослужбовець усвідомлює, що вчинив злочин, та просить суворо не карати.

Постраждалий офіцер не мав до сержанта матеріальних претензій та просив суд суворо не карати обвинуваченого, а застосувати покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

Своїм рішенням Надвірнянський районний суд  постановив – визнати винним сержанта у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 405 КК України та призначити йому покарання  2 роки позбавлення волі.

Проте враховуючи те, що обвинувачуваний визнав свою провину, а потерпілий не наполягав на ув’язненні, до сержанта постановили застосувати ст. 75 КК України і звільнити від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: