fbpx

Івано-Франківська міська рада відмовить Гасимову в продовженні оренди наступного тижня

Суспільство 18:30, 19.05, 2015

Скандальне питання оренди ділянки біля міського озера, на якій ПП "Вамбуд" зводить будинки, депутати розглянуть на наступному пленарному засіданні. Наразі обранці налаштовані не продовжувати договір оренди ділянки для свого колеги, екс-підприємця Ріяфета Гасимова.

На сьогоднішньому пленарному засіданні сесії міської ради до питання Гасимова, як цього вимагали громадські активісти, що борються проти будівництва біля озера, депутати так і не дійшли. 

Депутат Сергій Борзов тричі пропонував відмовитися від розгляду земельних питань, аргументуючи тим, що "депутати не готові". Заперечень від депутатів інших фракцій не було: 32 голосами з 35 присутніх в залі пропозицію підтримали. Міський голова відклав продовження сесії із земельними питаннями на 26 травня.

Сергій Борзов заперечив КУРСу, що його наполегливість пов’язана з питанням його колеги Гасимова. 

"Зазвичай, всі сесії наші відбуваються в два пленарні засідання. На першому розглядають питання загальні, а потім доходять до тих, де майно і земля, і розглядають їх на другому пленарному засіданні. Я особисто, знаючи це, не вивчав ці питання, навіть не читав", – пояснив свою позицію депутат.

"Не люблю піднімати руку за те, чого не знаю. В залі були присутні 32 депутати. Фракція БЮТ оголосила, що не буде голосувати за питання земельні взагалі. Якби ми зараз продовжили розгляд цих питань на сесії, ми б не прийняли жодного питання – не тільки людей нечемних, але й чемних, які чекають на ці рішення вже півроку. Просто ми би це провалили, було би 29 "за", сесія би закінчилася і земельні питання чекали би ще місяць на розгляд",  відкрив "кухню" прийняття рішень Сергій Борзов.

За його словами, сесія міської ради від березня не розглядала земельні і майнові клопотання фізичних і юридичних осіб. Таких накопичилося досить багато – 40. Для того, щоби їх вивчити, уточнив Сергій Борзов, якраз і потрібна відстрочка. Також перед цією сесією не пройшло засідання земельної комісії міської ради. А приймати рішення з голосу, покладаючись на подання виконкому, сказав пан Борзов, депутати не хотіли.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: