fbpx

Шахраї за добу видурили у двох прикарпатців понад 30 тисяч гривень

Суспільство 14:42, 21.11, 2017

Вчора до поліції звернулися два мешканці Івано-Франківщини, яких ошукали шахраї.

31-річний франківець повідомив, що невідома особа під приводом обміну іноземної валюти видурила у нього 5 тисяч гривень.

Потерпілий хотів обміняти гривні на долари, щоб не переплатити, знайшов в Інтернеті оголошення, де можна обміняти гривні за вищим курсом.

Зателефонував за номером, вказаним в оголошенні. На дзвінок йому відповіла жінка та запевнила, що працює в одному із місцевих банків, куди потрібно потерпілому підійти, аби здійснити обмін. Проте виставила умови, що перед тим, як прийти у банк за доларами, він має гривні перерахувати на банківський рахунок, номер якого шахрайка прислала смс-повідомленням. Тільки після цього вона винесе долари. Потерпілий виконав настанови, перерахував на рахунок гроші. Після цього телефонний зв'язок із шахрайкою обірвався. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернувся до правоохоронців.

Того ж дня шахраї ошукали 60-річного мешканця Рожнятівського району. До потерпілого на мобільний зателефонував невідомий чоловік, котрий представився працівником поліції та повідомив про те, що його родич вчинив ДТП. Для того, щоб "вирішити питання", чоловік мав заплатити 28 тисяч гривень.

Спантеличений "бідою" заявник, зібрав всі заощадження, які були вдома, та побіг до найближчого терміналу і перерахував на мобільний рахунок.

Лише після цього потерпілий зателефонував родичеві й дізнався, що став жертвою шахрайства.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці розшукують зловмисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: