fbpx

Шахраї у мережі заробляють на онкохворих дітях, використовуючи їхні документи

Суспільство 20:41, 06.09, 2017

Шахраї посилалися на лікування хлопчика з раком крові в онкогематологічному відділенні Івано-Франківської обласної дитячої лікарні, коли такої хворої дитини там не було.

З проханням поширити інформацію, щоби попередити людей, до редакції звернулася мешканка міста Надвірна Надія Марцинковська. 

"Недавно одна з мам онкохворої дитини, яка проходить лікування в онкогематологічному відділенні ІФ ОДКЛ (Юлия Гереджук Глущенко) поширила допис, в коментарях якого розкрились шахрайські наміри Євдокії Кравець про допомогу для її онкохворого сина.

1

Коли мами, які на даний час проходять лікування з дітьми у відділенні, почали питатися, де саме лікується син Євдокії Кравець і що його немає у відділенні і не було, та й довідка була підроблена, розпочалася дискусія, в якій чоловік 4-5 ревно захищали дану особу. Одна з цих осіб, з м. Рівне Ирина Гуркина, навіть скинула дані нашого Максима і його довідку для порівняння, що ніби така сама, як в дописі про допомогу. Цієї людини немає в друзях ні в мене, ні в Романа!

Чому саме нашу довідку? Співпадіння? Сумніваюсь! А далі ще цікавіше: медична сестричка з відділення підтвердила фіктивність їхньої довідки, та це не зупинило шахраїв, які продовжували наполягати на своєму.

Тільки після коментарів завідуючої онкогематологічним відділенням ІФ ОДКЛ Іваненко Алли Леонідівни ці особи всіх заблокували, щоб ми не могли викрити їхні наміри!

Ці нелюди не бояться Бога! Для них немає нічого святого! Через таких, як вони, сіються сумніви в людей, які б хотіли і могли допомогти тим, хто просить і справді потребує допомоги! 

2

До речі, на сторінці Євдокії Кравець 19 спільних друзів! Друзі, будьте уважні, не дозволяйте шахраям використовувати Вашу доброту!" – попередила Надія.  

"Це добре, що ви співчутливі і маєте добре серце, бо дійсно онкохворі потребують допомоги. Але, на жаль, не все, що ви бачите з підписами і печатками, може бути справжнім, – прокоментувала Алла Іваненко. – Ми з колегами часто буваємо неприємно здивовані, бо знаємо кожну дитину, яка в нас на обліку. Тому, щоб не образити нікого (а такої дитини я не знаю!), і довідку без адреси!!! я би не підписала. І головний лікар клініки теж!!!"

3

Звідувач онкогематологічним відділенням ОДЛ повідомила, що Дмитро Кравець, для якого збирали гроші в мережі, ніколи не лікувався у відділенні і на обліку в обласного гематолога, що є обов'язковою умовою, такої дитини немає. А в журналі реєстрації довідок за 17.07.2017, день, яким датована фальшивка, зареєстровані довідки інших хворих. Порядкові номери цих довідок – більше 1000.

"Тому шахраї мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності", – пише Алла Іваненко.

В коментарях до посту Надії Марцинковської прикарпатці повідомляють, що їх забанили на сторінці Євдокії Кравець та у відповідній шахрайській групі за викривальні питання та коментарі. Самі ж шахраї змінили допис  тепер повідомляється, що дитина перебуває в лікарні у Києві. 

4

Нещодавно співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили злочинну групу, яка ошукала сім’ї онкохворих дітей на суму понад 100 тис. грн. "Потерпілими від злочинних дій шахраїв були родини онкохворих та тяжкохворих дітей", – повідомили у прес-службі кіберполіції. Шахраї розміщували оголошення на телебаченні та різних інтернет-ресурсах, у яких родичі хворих просили громадян про допомогу. У повідомленнях зазвичай вказувалися, крім номерів банківських карток, номери їх мобільних телефонів. 55

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: