fbpx

Щасливу Україну малювали діти з обмеженими можливостями в Отинії. ВІДЕО

Суспільство 16:45, 31.08, 2017

Заради посмішки кожного. Волонтери в Отинії знову допомагають діткам з обмеженими можливостями. Цього разу вихованців ГО "Товариство молодих інвалідів та їх батьків "Надія Отинії" вчили малювати на камінцях.

На проведення майстер-класу запросили художницю з Івано-Франківська Марію Пазанюк. Дівчина розповідає, що навчати дітей з обмеженими можливостями тримати пензля у руках зовсім не важко, адже фантазія у них іноді вражає.   

"Вони дуже творчі. Часто в таких діток навіть краще виходить малювати, ніж у здорових", – каже художниця.

Тож, озброївшись яскравими фарбами та пензлями, хлопці та дівчата завзято малювали на своїх маленьких камінцях щасливу Україну та добро.

Учасниця майсер-класу Оксана каже, що намалювала на камінчику прапор тому, що любить Україну. 
Петро на розмальованому синьо-жовтому камінці зобразив також серце, яке є символом доброти, і квіти, щоб життя було красивим і веселим.

"Добро завжди повинно бути у серцях людей. Якщо воно є, то  допомагає боротися з негараздами, які спіткають людину кожного дня, адже життя без проблем і неприємностей – це не життя", – каже учасник майстер-класу. 

Це не перша акція, яку організували волонтери для дітей з обмеженими можливостями в Отинії. Для надання постійної допомоги навіть створили  ГО "Товариство молодих інвалідів та їх батьків "Надія Отинії" під керівництвом Антоніни Шушкевич. Основною метою організації є сприяння інтеграції у суспільство та реабілітації не тільки дітей, але й дорослих з особливими потребами.
Нещодавно також придбали тренажери та відкрили зал для людей з аутизмом. 

Керівник "Товариства молодих інвалідів та їх батьків "Надія Отинії" Антоніна Шушкевич каже: 

"Основною нашою метою є те, аби ці діти були сприйняті суспільством, більше досягали результатів у житті, щоб їх розуміли оточуючі. І саме через таку працю як, для прикладу, малювання на камінцях, вони цього досягають. Діти отримують радість від цього, а їх усмішка є важливою для нас". 

Орнанізатори майстер-класу кажуть, що вихованцям "Надії Отинії" вкрай необхідна державна підтримка. Адже тут виховується більш як сотня людей, серед яких інваліди, онкохворі, безхатченки та діти з багатодітних сімей. Тож неофіційними їх опікунами стали активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ" та народний депутат України Юрій Дерев’янко. Ось уже кілька років поспіль вони надають не лише фінансову, а й юридичну допомогу організації.

"Громадська організація під керівництвом Антоніни Шушкевич і Центр "Надія Отинії" поки тільки формуються, тому потрібно оформити підключення світла, газу, і це зазвичай створює багато проблем у вирішенні цих питань. Важко добитись, щоб таким організаціям знижували оплату за світло, робили певні пільги для них і вони не сплачували повну вартість як підприємці. Юрій Дерев’янко неодноразово звертався до різних установ з цього приводу. Ми й надалі докладатимемо усіх зусиль, щоб цього досягти",  каже юрист, помічник народного депутата Юрія Дерев’янка, волонтер Марія Карп’юк.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: