fbpx

Ще одна смерть від кору – МОЗ закликає вакцинуватися

Здоров'я 16:33, 17.01, 2018

В Одесі від ускладнень, викликаних кором, померла доросла людина.

Як повідомляє МОЗ, інформує ТСН, це вже друга смерть від початку року. А якщо враховувати померлих від початку спалаху хвороби наприкінці 2017 року, то вже сьома, четверо з яких – діти.

У зв’язку з чим у міністерстві наголошують, що наразі в Україні посилено заходи з вакцинації проти цього небезпечного захворювання та закликають кожного зробити щеплення.

"Специфічного лікування від кору немає, але ви можете попередити захворювання. Єдиний надійний спосіб захиститися від кору – вакцинація. Дві дози вакцини захищають від хвороби.

Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу і отримайте безоплатне щеплення якомога швидше.

Для дорослих: якщо ви не були вакциновані проти кору, вам також рекомендується зробити щеплення. Це можна зробити у приватних клініках", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше МОЗ випустило пам’ятку про симптоми хвороби. У ній зазначається, що вірус кору є надзвичайно заразним. Він швидко передається повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, що потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. При чому вірус може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 

Читайте: Коли де і як щепити дітей від кору у Франківську

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: