fbpx

Що робити на вихідних у Франківську: ліпити сніговика, зіграти у незвичну гру та піти на корисні зустрічі

Стиль життя 08:02, 17.02, 2018

Ці вихідні обіцяють бути не надто лютими, але все ще зимовими. Не радимо гаяти час, адже можна провести вікенд цікаво та з користю. Варто прогулятися засніженим парком чи озером та зліпити сніговика. Окрім того, в місті відбуватиметься чимало цікавих подій. КУРС підібрав для вас найпривабливіші…

Подискутувати про розвиток соціальної свідомості школярів у волонтерстві

Тим часом, поки у школах Івано-Франківська оголосили карантин, це не привід залишати їх без уваги. Усі небайдужі запрошуються до дискусії про розвиток соціальної свідомості школярів у волонтерстві, яка розпочнеться сьогодні о 10 годині.

"За кордоном давно існує практика соціального волонтерства. Учні в обов’язковому порядку мають відпрацювати на волонтерських засадах певну кількість годин. Вони допомагають у різних установах. Учні українських шкіл практично не знайомі з поняттям волонтерства. Тому чи не слід причину пасивності студентів, послаблений інтерес до громадської діяльності та до суспільного життя шукати в цьому факторі?" – зазначають ініціатори зустрічі – ГО "Івано-Франківська ФРІ".

Тож учасники зможуть разом обдумати та обговорити питання про те, як громадські організації можуть забезпечити учням позитивний досвід волонтерства, які сфери діяльності для волонтерства краще обрати для учнів, як знайомство з волонтерством вплине на вибір їхньої професії, як кожен з учасників зустрічі своєю діяльністю може бути корисним учням у волонтерській діяльності.

1

Попередня реєстрація обов’язкова https://goo.gl/7ZvMc7

Де: відкритий простір "Вдома", вул. Січових Стрільців, 13 (будівля Укртелекому), 4 поверх – на домофоні 13.

 

Життя як проект (демо версія)

Настільна гра "Життя як проект" показує, як реалізація будь-якого проекту може вплинути на особисте життя – допомагати чи заважати, змінювати пріоритети або відкривати нові можливості.

Гра "Життя як проект" – це навчальна гра з управління часом, розроблена тренерами "Іншої Освіти". Гра створює багату основу для аналізу та вдосконалення навичок з управління часом.

Така гра дозволяє побачити свої сильні та слабкі сторони, себе збоку, проаналізувати своє життя та спробувати дійти до поставленої мети.

2

Для участі потрібно зареєструватися за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1R8rV1q-cwKoT921TbTe1nDFAsRzW0TT2YBmPnKFuvlQ/edit

Початок о 12:00.

Де: STANTSIYA, вул. Івана Франка, 12.

Ціна: 20 грн.

 

На виставу з дітьми

Театр ляльок ім. Марійки Підгірянки запрошує дітей на виставу "Про Ксеню і 12 місяців".

В репертуарах українських лялькових театрів творчість Богдана Лепкого відсутня, а українська класика  це принципова позиція театру. П’єсу для сценічного втілення створив тернопільський письменник. Вистава для глядачів віком від 6 років.

3

Коли: 17 лютого 2018 – 12:00; 18 лютого – 11:00, 13:00.

Де: Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки, вул. Незалежності, 10а.

Ціна: 40 грн.

 

Навчитися витискати зі стресу користь

Вже сьогодні у громадському ресторані "Urban Space 100" відбудеться презентація школи емоційного інтелекту "Баланс". Засновниця та тренер школи Тетяна Миронова розповість про те, як отримати від стресу максимум користі. Практичні методики управління стресом стануть у пригоді в особистому та діловому житті й допоможуть уникнути зайвих конфліктів та необдуманих вчинків. Використовуючи алгоритми управління стресом, можна навчитися не жаліти про зроблені в пориві емоцій вчинки.

Тетяна розповість про цілі школи, команду тренерів, а також про програму та умови навчання. Ще й поділиться секретами, які допоможуть перетворити стрес з ворога на друга та помічника.

4

Початок о 15 годині.

Де: "Urban Space 100", вул. Грушевського, 19.

Вхід вільний.

 

Помріяти про мандри

Клуб "Мандруй сміливо" збирає слухачів на свою лютневу зустріч. Гість – Андрій Ходєєв – мандрівник, який вирішив змінити офісне життя на постійні подорожі та пізнання світу.

Андрій керівник і засновник клубу незвичайних мандрів Другой travel www.drugoy.com.ua (Trekking Club,Adventure Club UAYachting Club), завдяки яким сотні людей щороку відкривають нові місця на планеті. Чоловік особисто водить групи маршрутами, якими колись мандрував самотужки в пошуках нових відчуттів та спогадів. 

56

Початок о 19:30

Де: Intellect hub, Вірменська, 1 (3 поверх).

Ціна: 70 грн.

 

Театр

Вистави Франківського драмтеатру не залишають байдужим нікого. У цьому можна переконатися цими вихідними.

Сьогодні, 17 лютого, глядачі зможуть побачити неймовірну драму "…майже ніколи не навпаки" за мотивами однойменної книги Марії Матіос. Це третя частина театральної трилогії Ростислава Держипільського за культовими творами письменниці.

"Колись Кирило Чев'юк знехтував великим коханням, одружившись за велінням хазяйського гаманця, тим самим наклавши на свою родину своєрідне прокляття. Щастя та спокій не знайде жоден з роду Чев'юків.

Пекельними колами життя, позбавленого сенсу та оберегу любові, без віри та майбуття проходять та розчиняються у безвісті безпритульні душі гуцульського "Содому та Гоморри". Моліться… Кайтесь… Прощайте…" – інтригує анонс.

7

А завтра, 18 лютого, можна подивитися романтичну оперету Ростислава Держипільського "Шаріка, або Кохання січового стрільця". Прекрасна мелодійна музика Ярослава Барнича, вигадливий комічний сюжет на основі історичних подій Першої світової війни розкажуть про кохання поручника кінноти УСС Степана Балинського до мадярської дівчини Шаріки.

8

Початок вистав о 18 годині.

Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42.

Ціна: 30-100 грн.

 

Кіно

Цього тижня у кінотеатрі можна переглянути драму Вуді Алена "Колесо чудес".

1950-ті роки, парк розваг у Коні-Айленд. Неймовірні атракціони, багато шуму й найрізноманітніші люди. Кожен із них має свою долю, свою історію. У фільмі зображено життя чотирьох людей: Мікі, молодий і привабливий охоронець, який мріє стати сценаристом; Джині, колишня відома акторка з непостійним характером, яка зараз працює офіціанткою; Хампті, грубуватий чоловік Джині, оператор каруселі; і Кароліна, дочка Хампті, яка не дуже-то любить батька і довгий час з ним не спілкувалася, але повинна ховатися у нього вдома від гангстерів. Вони всі різні, але їх долі дуже тісно переплетуться в цьому парку атракціонів.

Коли: 10:05; 12:05; 19:20

Де: кінотеатр "Люм’єр", вул. Грушевського, 3.

Ціна: 50-70 грн.

 

Читати

Куди ж без цікавої книжки? Цього тижня можете почитати "Танго смерті" Юрія Винничука. Один із найпродуктивніших українських письменників написав, як водиться, дуже львівський роман, як і решта його прозових творів. Проте "Танго смерті" з'явилося ще у 2012 році: українців тоді накрила хвиля цікавості до власної історії, яка тримає й по сьогодні.

А в книзі – історія чотирьох героїв: українця, поляка, німця та єврея, яка поступово перетворюється на сімейну сагу та водночас – на белетризовану історію України ХХ століття. Тут присутня фірмова суміш жанрів: авантюрного, любовного, історичного та позажанрового, модерного романів.

9

Гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: