fbpx

Що і як зробить цікавими передноворічні вихідні у Франківську

Суспільство 07:59, 29.12, 2018

Останні вихідні у році можна провести по-різному. Можна кинути всі сили на підготовку до святкування 2019-го, але краще вистрибнути з мейнстріму салатів і зійти з дистанції шопінгу та присвятити час тому, що додає голові і серцю, – зустрічам, спілкуванню, відкриттю нового. Варто відпочити перед святковим марафоном наступного тижня, а КУРС, як відомо, радить відпочивати змістовно. І спеціально для тих, кому затісно в місті, маємо варіант атмосферного виїзду.

Знайти сюрприз у чобітку

Майстер-клас для дітей завтра, в суботу, 29 грудня, влаштовує творча майстерня “Клаптик” – декорують новорічний чобіток із сюрпризом.

1

Запрошують дітей, дорослих з дітьми чи без дітей. Шиють і прикрашають новорічний чобіток для подарунків. Працюватимуть і розважатимуться – будуть фантазувати, шити, вирізати, малювати, клеїти та смакувати смачненьким. А ще чобіток буде з сюрпризом – з яким саме, дізнається тільки його новий власник або власниця.

Вартість участі – 180 грн за один чобіток. Плюс подарунок – учасникам зарахують 20% знижки на будь-який наступний майстер-клас в Новому 2019 році. Всі матеріали, як завжди, входять у вартість.

Запитання за тел. 068-409-44-94, 050-992-10-72
Реєстрація тут.

“Клаптик”, вул. Шевченка, 11 (приміщення Католицької школи). Початок об 11.00.

Розцяцькувати кіновечір кігурумі

Якщо от просто вже забаг собі новорічного дива, хочеш зануритись у казку на декілька годин та хапнути різдвяного духу, тоді треба йти на “Різдвяний кіновечір”, що його готує завтра, в суботу, 29 грудня, франківська ФРІ-спільнота та простір ВДОМА.

2

“Різдвяний кіновечір” все перетворить на казку, а може, ще й допоможе здійснитися чиїмось мріям. От якщо мріяв продефілювати містом в улюбленому кігурумі – вперед! Беремо друзів, одягаємо – і гайда дивитися кіно разом.

Квиток – 50 грн в день проведення. Всім, хто прийдуть в кігурумі, – знижка 50%

ВДОМА, вул. Галицька, 29, 3 поверх. Початок о 20.00.

Опанувати техніку перезавантаження

Сьогодні, в суботу, 29 грудня, в йога-студії “Намаскар” познайомлять із особливою технікою дихання. “Ребефінг. Техніка очищення свідомості” – так називається ця практика.

3

Дихальна практика дозволяє очистити розум, пропрацювати ментальні програми, які заважають бути щасливими чи здоровими. Приходити на техніку потрібно з конкретним запитом – від оздоровлення організму (позбутися від конкретної хвороби) до отримання фінансового благополуччя чи вирішення проблем у стосунках.

Техніка займає 2 години. Попередньої і фізичної підготовки не потрібно. Протипоказання: психічні хвороби, вагітність, хвороби в стадії загострення. З собою мати: зручний переодяг і пов’язку на очі (або шалик)
Вартість 300 грн. Група до 10 чоловік. Попередній запис за номером 0666621032.

Йога-студія “Намаскар” у спортклубі “Інтерфіт”. Початок о 12.00.

Дізнатися таємницю Франківського торта

З 29 грудня щодня впродовж місяця у франківській “Делікації” проходитимуть солодкі тематичні дегустації “Який на смак Франківський торт?”

4

Можна буде дізнатися не тільки як смакує чи як має виглядати “Франківський торт”. При дегустації варто сміливо цікавитись складом, історією та особливостями “пляцка”. Все розкажуть і покажуть.

Ідея належить колишньому шеф-кондитеру Antonina Nosko. Перед переїздом в Малайзію вона підписала листівку для нинішнього шеф-кондитера Oksana Gladilchenko: “У мене було дві мрії, одна – відкрити кондитерську, і вона здійснилась, друга – створити “Франківський торт”, це я залишаю тобі”.

До складу торта, що, за задумом авторів, мав би стати новою візитівкою міста, входять два макових коржі, ще один – корж хрусткий шоколадно-горіховий, вершково-шоколадний крем та декор з розмарину, їстівних шишок і сухофруктів – в’ялена вишня і журавлина з калиною. ⠀

“Делікація” на “сотці”. Субота та неділя, початок о 16:00.

Упасти у вир театру, музики та спецефектів

Особливу прем’єру підготував франківцям облмуздрамтеатр. Два дні, 29 та 30 грудня, на сцені театру вперше поставлять мюзикл “Гуцулка Ксеня”.

5

Мюзикл “Гуцулка Ксеня” поєднає історичну музику Ярослава Барнича із сучасною режисурою від керівника театру Ростислава Держипільського. Свою сценічну роботу театр означує як “поєднання сучасних технологій з українською автентикою”.

Нагадаємо, композитор Ярослав Барнич увійшов в історію української музики як основоположник модерної української оперети. Музика Барнича набуде у мюзиклі “Гуцулка Ксеня” нового звучання завдяки сучасному аранжуванню головного диригента Франківського драмтеатру Богдана Ткачука. Над пластичним рішенням працював головний балетмейстер театру Дмитро Лека. Усі танцювальні номери побудовані на елементах сучасної хореографії, при цьому постановникам вдалося зберегти автентичний український лейтмотив. Костюми заслуговують окремого слова. Для мюзиклу унікальну колекцію гуцульських гунь надасть відома колекціонерка Руслана Гончарук. Ще одна особливість сценічного рішення – лазерне шоу від команди “Show Service”.

За сюжетом, у 1939 році до Ворохти прибувають зі США українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Дід заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині “свідому українку” і одружитися з нею.

Івано-Франківський облмуздрамтеатр. Початок о 18.00. Квитки – тут 

Упіймати кавовий хвіст 2018 року

Як готувати каву вдома. Майстер-клас від шеф-баристи влаштовує в неділю, 30 грудня, “Говорить Івано-Франківськ”.

6

Напередодні Нового року будемо робити пінку для капучіно френч-пресом та варити каву за допомогою моки, інтригують організатори. Обіцяють, що запахне не тільки кавою, а й мандаринами.

Запалювати атмосферу та навчати буде шеф-бариста Dmitry Yevchuk. Наприкінці учасники майстер-класу приготують Irish Coffee для 100% гарантії настрою.

Вхід вільний. Форма реєстрації – тут (за посиланням вас попередять про передачу особистих даних, просто натисніть на лінк внизу вікна).

ГІФ. Початок о 12.00.

Поринути в атмосферу ТЕЗЕ

Вечір у дусі ТЕЗЕ, живий звук – в неділю, 30 грудня, у франківській християнській кав’ярні “Небо” відбудеться особлива вечірка.

7

Матимемо нагоду подякувати Господу за рік що минає, проаналізувати наші досягнуті цілі у 2018, а також за чашечкою кави написати наші мрії і прагненя на новий 2019, анонсують організатори.

Атмосферу і живий звук від родини Маланюків: Андрій Маланюк та Mary Merry Malaniuk

Кав’ярня “Небо”. Початок о 17.00.

Подивится комедію стосунків з Романом Луцьким

Кінострічка “Секс і нічого особистого” має позначку “16 +”. В головній ролі – актор Франківського драмтеатру Роман Луцький.

8

Продюсером і одним із головних героїв стрічки є відомий шоумен Сергій Притула. Тому на перегляді буде весело і легко. Хоча на глибшому рівні фільм про серйозні речі – жіночі ревнощі і “удари” нижче пояса.

Чоловіче его – це дуже тендітна структура, яку дуже легко зачепити. Особливо коли це стосується його статевого життя. Якщо йому говорять, що в сексі він нічого не вартий – то це удар нижче пояса, який важко буде пережити. Така історія трапилася із Сергієм, і почув він це приниження від своєї дівчини, на якій хоче одружитися. Щоб хоч якось виправити ситуацію, чоловік летить до Праги на Новий рік, де його друг Василь постарається зробити з нього справжнього мачо. Найкраще місце для цього – стриптиз-клуб. Але за одну ніч Сергій недалеко просунувся в майстерності сексу, адже його все так же продовжують відшивати. Але одна стриптизерка на ім’я Діана вирішила допомогти бідоласі та дати йому пару уроків пікапу. Тоді ж у Прагу прилетіла його ревнива дівчина, яка вже сама не рада таким урокам свого хлопця.

Кінотеатр “Люм’єр”, сеанси: 16.00; 18.10; 20.20; 22.30. Вартість квитків – від 65 грн.

Відсвяткувати день народження Бандери: на Дністрі зі сплавом і лижами

Три дні в Унежі, що в Дністровському каньйоні. З 30 грудня по 2-ге січня фестивальна агенція УНІЖ влаштовує святкування дня народження Степана Бандери.

9

В колі друзів, святкуючи день народження Степана Андрійовича, спостерігаючи прихід нового календарного року по зорях, не засвічених міською ілюмінацією та пришелепкуватими салютами, – таку атмосферу обіцяють організатори. Проживання в опалюваному, комфортному двоповерховому будинку. Розміщення в кімнатах від 2 до 6 людей з окремими санвузлами.

В програмі святкування:
Прикрашання живої ялинки надворі;
Вечорниці на честь іменинника;
Пробіжка на лижах до Возилівського каскадного водоспаду (15 км туди-назад, за бажанням, можна накинути);
Змагання на скеледромі з винагородою для тих, хто долізе до кінця в умовах зимового екстриму;
Екскурсія в причепі трактора до Золотопотоцького замку та палацу Гнєвоша;
Новорічна ватра з глінтвейном та піснями;
Зимовий сплав від кемпу Білий бізон до Унежу (2-3 години, за бажанням і якщо Дністер не замерзне);
З поправкою на колишній військовий стан і перспективи, пара годин, щоб освіжити навики, побігати з ММГ лісом і пограти в тактичні сніжки;
Для особливо фанатичних опівнічна пробіжка 2 км під гору, щоб вибігти до 3G-покриття і заслухати привітання від президента.

Також для любителів почитати є величезна бібліотека з книгами від Наш Формат. Любителям постріляти буде запропонований міні-тир та пара пневматичних гвинтівок. А любителям втикати в екран – саморобний кінотеатрик з набором різдвяних фільмів.

Вживання алкоголю дозволене, але не заохочується, особливо в надмірних кількостях.

Добиратися: з Івано-Франківська до села Незвисько регулярною маршруткою. Звідти заберуть організатори. Розклад рейсів викладуть окремим постом в події.

30 грудня – 2 січня (можливий заїзд 29 грудня і виїзд 3-го січня для охочих). Реєстрація – тут. 

Ціна події: 1500 грн. У вартість входять: проживання, харчування (без алкоголю), участь в усіх заходах, крім сплаву. У вартість не входять: дорога до села Луки, алкоголь, оренда плавзасобу для сплаву (приблизно 200 грн).

Гарного відпочинку – не марнуйте вихідні!

10

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: