fbpx

Щоб не утворилися нові провалля, франківські рятувальники відводять воду на автотрасі до Трускавця

Суспільство 22:20, 07.11, 2017

На місці другого карстового провалля, яке утворилося неподалік дороги Дрогобич – Трускавець, прокладають трубу в руслі річки Вишниці.

Це роблять, щоб повернути русло в бік Модричів, аби вода не потрапляла у провалля та не розмивала підземні пустоти. Роботи, інформує Репортер, проводять фахівці другого Спеціального центру швидкого реагування ДСНС та гірничо-рятувального загону Івано-Франківської служби ДСНС.

1

Нагадаємо, на дорозі від міста Дрогобича Львівської області до Трускавця з’явилося багато тріщин, які стали наслідком обвалу карстових пустот закинутих калійних шахт під час землетрусу, який стався 30 вересня.

За розламами спостерігають фахівці, в тому числі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

 2 листопада на протилежній стороні дороги від першого провалля утворилась нова чимала тріщина, ширина якої місцями сягає до 3 метрів, а глибина, за словами фахівців, може бути від 40 до 60 метрів. Цей факт першими виявили працівники СГХП "Полімінерал", проводячи плановий огляд території, повідомили на сайті ТрускавецьToday.

Розкол ґрунту відбувся біля русла річки Вишниця – потік води змінив свою траєкторію і протікає вздовж цієї тріщини, потрапляючи в шахту. Тепер прісна вода ще більше розмиває стінки порожнин рудника №2, що пришвидшить падіння нового карсту. Ситуацію ускладнює й те, що поруч проходить лінія електропередач.

Наразі площу довкола провалля обгородили, щоб туди не підходили люди, оскільки це зона підвищеної небезпеки. За словами фахівців, тут в найближчий час можливі локальні обвали, зсуви ґрунту, де утворилась тріщина. Зараз на місці події перебувають працівники поліції та рятувальники.

А сьогодні, 7 листопада, мешканці Модричів перекрили дорогу Трускавець – Дрогобич, аби спонукати владу, не лише місцеву, якнайшвидше вирішувати це питання. Люди бояться повертатись додому через ризик нового обвалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: