fbpx

Щоб поговорити з головою райради, селяни на Прикарпатті перекрили дорогу на Гуту

Суспільство 13:36, 25.07, 2018

Приблизно 40 мешканців села Раковець Богородчанського району заблокували дорогу. Так люди протестують проти свавілля голови районної ради Михайла Головчука.

Як писав КУРС, минулого тижня відбувся конкурс на посаду директора Раковецького НВК. У конкурсі переміг Віталій Гомель, який виконував обов’язки директора цього навчального закладу. Однак батьки учнів Раковецького НВК переконані, що голова райради Михайло Головчук хоче сфальсифікувати результати конкурсу.

Під тиском громади він підписав розпорядження про призначення Гомеля та уклав з ним контракт.

Втім, вчора, 24 липня, Головчук видав ще одне розпорядження, яким скасував попереднє, мотивуючи тим, що Івано-Франківський окружний адміністративний суд призупинив рішення конкурсної комісії.

“Ми будемо оскаржувати це рішення, якщо воно є. Всім селом збираємо гроші на адвоката. Але ми хотіли поговорити з головою райради, а він від нас ховається, – розповідає мешканка села, представник батьківського комітету Світлана Волочій. – Вчора ми його чекали до піввосьмої години вечора. По телефону казав, що їде-їде і не приїхав”.

Сьогодні о 10.00 люди перекрили дорогу на Гуту, щоб привернути увагу до свавілля голови райради.

“Ми не планували довгострокову акцію і розблокуємо дорогу, коли приїде Головчук. Але він боягуз, він боїться людського гніву. Чоловік, який виграв конкурс, нікому з нас ні сват, ні брат. Просто таке може статися з будь-ким з нас”, – пояснює Світлана Волочій.

Жінка каже, що протестувальники пропускають автомобілі через певний проміжок часу.

“Також пропускаємо автомобілі, коли люди пояснюють, що їм терміново потрібно їхати. Ми не хочемо викликати гнів водіїв. Ми розуміємо, що вони ні в чому не винні. Ми цією акцією хочемо привернути увагу до своєї проблеми”,  наголошує жінка.

Дорогу селяни обіцяють розблокувати, коли приїде голова районної ради і з ними поспілкується.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: