fbpx

Шевченківські дні: у Франківську відбувся урочистий концерт

Культура 19:49, 08.03, 2018

Напередодні відзначення 204-ї річниці від дня народження національного героя і символа України Тараса Шевченка в обласному центрі відбувся святковий концерт.

Послухати вокальні та інструментальні колективи Прикарпаття в обласну філармонію імені Іри Маланюк прийшли керівники облдержадміністрації та обласної ради, а також сотні іванофранківців, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Уривки із поетичних творів видатного українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча читав доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури, декан факультету філології Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Роман Голод. Під час свого виступу він також згадав героїв Небесної сотні.
"Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!" – саме ці безсмертні слова Кобзаревого "Кавказу" у колективній свідомості українців асоціативно пов’язуються не лише з іменем його автора, але і з першим добровольцем Небесної сотні Сергієм Нігояном, який натхненно читав їх за кілька днів до відходу у вічність", – зазначив Роман Голод.
Опісля він коротко описав всю історію сьогодення, переплітаючи її цитатами відомих та маловідомих творів Тараса Шевченка.
Щодо творів, які вже встигли стати так званими національними візитівками, то їх глядачі слухали стоячи, що свідчить про найбільшу шану та повагу до нашого славного Кобзаря.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: