fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Шість годин музики, молитва, вільний мікрофон: на "Промприладі" пройде концерт-марафон у пам'ять про Федота

Шість годин музики, молитва, вільний мікрофон: на "Промприладі" пройде концерт-марафон у пам'ять про Федота

Культура 14:50, 11.04, 2018

Благодійний концерт пам'яті музиканта Андрія Федота Федотова, одного із засновників команди "Перкалаба", учасника груп "Перкалабські придатки" та "Гогодзи Ганські", відбудеться у Франківську 14 квітня.

В просторі "Промприлад.Реновація", у колишньому парасольковому цеху заводу "Промприлад", шестигодинний концерт відіграють вісім франківських гуртів, до творчості яких був причетний Федот.

"Ідея таким концертом віддати належне пам’яті Федота в річницю його смерті з'явилася в колі друзів", – каже організаторка івенту, представниця Агенція освітніх та культурних івентів ІНШІ Ольга Дятел.

За її словами, подія унікальна тим, що в ній об’єднуються місцеві гурти.

"Подія пам'яті об'єднала локальну сцену Франківська. І дала таку масштабну сцену. Концерт буде благодійним – кошти, виручені від продажу квитків, підуть на організацію та допомогу родині музиканта", – повідомила Ольга Дятел.

Унікальність події, додав продюсер проекту "Фамілія Перкалаба" Олег Мох Гнатів, в тому, що на сцену вийдуть всі групи, в яких брав участь Федот.

Оркестр Радості і Щастя "Фамілія Перкалаба" зіграє на концерті пам'яті пісню "Льотчик", присвячену Федоту. "Думаю, він нас почує, – сказав Мох. – Федот був геніальним артистом, решта – похідне. Був світлою людиною, яка починала "Перкалабу".

"Зараз "Фамілія Перкалаба" принципово не грає репертуару "Перкалаби", вона також відійшла на небо і залишиться там зіркою. Інакше це буде "Ласковий май"", – додав Олег Гнатів.

Модератор концерту, керівник музичного проекту "Пенсія" Ярема Стецик розповів, що пісня "Льотчик" на концертах "Перкалаби" та формацій, які стали її наступниками, – а це "Пенсія" та "Гогодзи Ганські", – завжди присвячувалася тим, хто вже "на небі", і тим, хто в ув’язненні. Тож на концерті "Федот" згадають усіх трьох музикантів "Перкалаби", які вже відійшли.

"Буде багато музики. Будуть молитви. Буде вільний мікрофон, щоби кожен, хто хотів, міг сказати щось тепле в цей бік", – каже Стецик. Також на концерт запросили рідних Андрія Федотова.

"Пенсія", натомість, зазначив Стецик, буде тим "Ласковим маєм", який переспіває пісні Федота.

"Доберемо всі пісні, які вродили з Федотом, до яких він мав причетність як музикант, вокаліст чи аранжувальник, – говорить Стецик. – Нам це пасує, бо половина пісень "Пенсії" – це сліди "Перкалаби" і "Перкалабських придатків". Підберемо репертуар на концерт так, щоби в кожній пісні від нас був Федот".

Формат вечора пам'яті буде гучним, не зайве попередив поводир "Пенсії".

"Федот сам став ініціатором концерту, – долучився лідер гурту "Гогодзи Ганські" Олександр Грідін. – Бо в багатьох з нас він залишився, і ми з радістю заграємо з ним і для нього, пам’ятаючи, що спочатку була дружба, і ця дружба стала музикою".

Концерт пам'яті "Федот" відбудеться 14 квітня в Парасольковому цеху на ревіталізованих площах "Промприлад.Реновація". Початок о 17.00. Виступлять колективи – Шотурма та Юрців, Lumara-Urban, Рура, Орбахоса, Конада, Гогодзи Ганські, Пенсія та Familia Perkalaba.

Візуальний супровід музичної частини – формація віджеїнгу "КУБ" –  VJ group Cube. За підтримки ЦСМ – ЧЕЧ та Сімейної ресторації Мулярових.

Квитки можна придбати дещо дешевше в передпродажу (онлайн чи оффлайн) або дещо дорожче в день проведення концерту на вході.

Попередній продаж – 80 грн на сайті concert.ua або в концертній касі в Dazzle (Незалежності, 34).

Продаж у день концерту – 100 грн на вході (сходи біля прохідної в "Промприлад").

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: