fbpx

Шість шкіл Прикарпаття перемогли у всеукраїнському екологічному конкурсі

Суспільство 14:48, 08.05, 2018

Обладнання для переробки відходів з їдалень отримають переможці спільного конкурсу МОН та Міністерства екології України.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак оголосили результати екоосвітнього конкурсу "Компола" для українських шкіл. 

За результатами конкурсу, 200 з 400 шкіл, які подавалися на конкурс, визнані переможцями – і в цих навчальних закладах буде встановлено компостер для переробки харчових відходів з їдалень.

Так, компостер отримають 12 шкіл-інтернатів, 22 опорні школи, 1 спеціалізована школа для дітей з особливими потребами та 165 загальноосвітніх шкіл. 

Серед переможців 6 навчальник закладів Прикарпаття. 

 
Компостери отримають:
 
П'ядицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Степана Мельничука;
 
Вигодський навчально-реабілітаційний центр Івано-Франківської обласної ради;
 
Ямницький ліцей Ямницької сільської ради об'єднаної територіальної громади;
 
Ланчинський ліцей імені Юрія Шкрумеляка Ланчинської селищної ради об'єднаної територіальної громади;
 
Хімчинський ліцей "Інтелект" Рожнівської сільської ради об'єднаної територіальної громади;
 
Тростянецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Долинської районної ради.
 
"Діти важливі  це основне повідомлення, яке ми хочемо донести сьогодні. Свого часу у Великобританії саме запровадження навчання школярів сортуванню сміття дозволило зробити позитивне зрушення у тому, як усе доросле населення поводилося з відходами. До цього ні широкі публічні кампанії, ні впровадження штрафів помітних змін не давали. Сьогодні завдяки проекту "Компола" 200 шкіл отримають компостер для переробки харчових відходів – це ще один крок до впровадження здорових практик відповідального споживання у життя нашої країни",  зазначила Лілія Гриневич.
 

Встановлення  компостерів в школах-переможницях триватиме до 1 вересня 2018 року.

Нагадуємо, що "Компола" – це спільний екоосвітній проект Мінприроди та Міносвіти, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Збирання заявок тривало з 10 по 24 квітня цього року. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк і успішно реалізований у 32 навчальних закладах  у різних куточках України.

Основна мета – дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію щодо відповідального споживання.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: