fbpx

Шкільні автобуси для гірських сіл – це крайня необхідність, – Олег Атаманюк

Суспільство 20:19, 10.07, 2018

Учнів Уторопського ліцею Яблунівської селищної ради ОТГ, що на Косівщині, відтепер возитиме шкільний автобус. Його закупівлю у рамках державної програми ініціював депутат облради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Олег Атаманюк. Неодноразові депутатські звернення не залишились поза увагою голів Івано-Франківської облради та ОДА, які теж підтримали ініціативу Атаманюка.

Село Уторопи, каже депутат, розкинулось у гірській місцевості. Тож аби добратися на навчання, дітям доводилося щодня долати декілька кілометрів лише в одну сторону. 

"Освітній процес у гірській місцевості має свої особливості та труднощі, обумовлені, зокрема, географічним розташуванням. Тому пріоритетом моєї депутатської діяльності є допомога таким школам. Реагуючи на звернення  дирекції і громади села, нам вдалося забезпечити учнів і вчителів новим шкільним автобусом. Вирішення цієї проблеми є вкрай актуальним, оскільки це дасть можливість не  тільки здійснювати щоденний довіз учнів, але також і комфортно  доїжджати до місць проведення змагань та олімпіад", – каже Олег Атаманюк. 

Депутат зазначає, що такий транспорт як шкільні автобуси для гірських населених пунктів – це крайня необхідність. Адже помешкання у таких селах територіально розкидані, тож дітям непросто добиратися до навчальних закладів.

"З власного досвіду знаю, як це щодня пішки йти до школи 2,5 кілометри, бо і сам народився у гірському селі. Особливо гостро ця проблема відчутна взимку, коли долання таких відстаней є інколи небезпечним для здоров'я дітей",  розповідає Олег Атаманюк.

Відтак зазначає, що і надалі працюватиме над тим, аби гірські райони області були забезпечені шкільними автобусами.

Неабияк радіє шкільному автобусу директор Уторопського ліцею Марія Ласійчук:

"Приблизно 4,5 кілометра діти йшли пішки. Учнів у нас 240, у дитячому садочку, який підпорядкований школі, 32 дітей. Тому буде кого возити".

"У нас в селі буде свято. І діти, і батьки дуже раді. Прекрасно, що депутати не тільки перед виборами щось обіцяють, але і під час каденції виконують свої обіцянки",  каже виконуючий обов’язки старости села Уторопи Яблунівської ОТГ Омелян Ніжевський.

 

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: