fbpx

Школу на Прикарпатті, де виявили гепатит, на карантин не закривають

Суспільство 11:21, 07.12, 2017

В Івано-Франківському обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби України вважають, що школу у селі Білі Ослави Надвірнянського району, де виявили груповий осередок гострого гепатиту "А", немає потреби закривати.

Нагадаємо, з 28 вересня до 5 грудня у школі зареєстрували 9 випадків гострого гепатиту "А" в учнів 2-10 класів та вчителя фізкультури.

Як розповів Галці очільник Івано-Франківського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Руслан Савчук, школу немає потреби закривати, тому що випадки зареєстрували не в один день. Надвірнянська міськрайонна лабораторна філія та обласний лабораторний центр провели всі необхідні протиепідемічні заходи: обстежили контактних осіб (інших хворих не виявили), відібрали і доставили у вірусологічну лабораторію проби води.

"Нам подали інформацію півтора тижні тому – коли зареєстрували близько трьох хворих. І за ці дні ми спрацювали та провели всі необхідні заходи для непоширення інфекції. Цьому є документальні підтвердження. Ті хворі, які були були зареєстровані раніше, уже пролікувалися та знаходяться за межами стаціонару.

Тобто, це не те, що я десь ці випадки приховував з вересня – я у цьому не зацікавлений. Наша позиція і моя особисто, навпаки, – щоб це виявляти, реєструвати та інформувати. Я вважаю, що зараз немає потреби підіймати зайвий раз якийсь переполох й особливо хвилюватися. Ситуація під нашим контролем, тому все буде гаразд", – зазначив Савчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: