fbpx

Школи Калущини отримали зброю

Суспільство 11:59, 10.10, 2014

У залі засідань Калуської районної ради відбулося вручення вчителям предмету "Захист Вітчизни" автоматів та пневматичних гвинтівок для навчання майбутніх військових, а також добровольців, що входитимуть у місцеві загони самооборони.

Спочатку голова ради Василь Дзундза розповів присутнім вчителям "Захисту Вітчизни" про участь райради у відновленні боєздатності української армії під час неоголошеної війни. Далі зазначив, що: "…до зими треба готуватися літом, а до війни у мирний час. Тобто завжди мати боєздатну армію для захисту цілісності держави та свого народу", інформує КУРС з посиланням на прес-службу Калуської районної ради.

Ще на початку весни представницьким органом було прийнято рішення про оснащення "військових" кабінетів необхідною "зброєю". Сьогодні ж, витративши близько 31 тисячі гривень, передали 13 загальноосвітнім школам І-ІІІ ступеня пневматичні гвинтівки, а також в три заклади, де ще не було: у Довго-Войнилівський, Новицький, Тужилівський навчальні заклади  автомати АКМС (правда, без патронів), щоб юнаки мали уявлення, як вони виглядають і як працюють.

У майбутньому потрібно перевірити стан класів і доукомплектувати їх, а також у 2015 році керівництво місцевої ради хоче "взяти на утримання" 2-3 офіцерів для навчання майбутніх захисників.

Вчителі дякують чиновникам за розуміння. "Дай Боже, щоб ворог був віртуальний, а знання – ніколи не зайві",  констатував керівник методоб’єднання вчителів предмету “Захист Вітчизни” Ігор Савчук.

Фото районної газети "Вісті Калущини"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: