fbpx

Учні з Прикарпаття взяли участь у Шкільному чемпіонаті України з дебатів

Суспільство 12:57, 16.05, 2017

Завдяки високим досягненням на Весняній Дебатній Лізі, яка нещодавно відбувалася в Івано-Франківську, вісім школярів з Франківська, Коломиї та Калуша отримали путівки на головну дебатну подію сезону 2016-2017 – Шкільний чемпіонат України з дебатів.

На чемпіонат до Одеси поїхали Михайло Іванюк, Степан Пенкалюк, Тарас Струк, Роксолана Кутинська та Назарій Зеляк з Івано-Франківська, Тетяна Андреїв із Калуша та Андрій Царук та Олексій Антонюк із Коломиї.

Турнір відбувся 13-14 травня. Участь взяли представники – учні різних регіонів України та досвідчені тренери національного та міжнародного рівня.

Прикарпатські школярі гідно представити область на змаганнях. Зокрема, коломияни Андрій Царук та Олексій Антонюк у складі команди "Живчики" стали півфіналістами турніру.

"Наразі, коли людство зрозуміло, що вирішувати суперечливі питання варто лише словом, можна спостерігати високу потребу у розвитку критичного мислення, вмінні доводити свою позицію за допомогою риторичних засобів та переконливих, логічно чітких аргументів. Саме ці здатності розвивають дебати. Але очевидно, що юний розум набагато швидше та результативніше сприймає інформацію, а отже і вчиться. Саме тому важливо починати дебатувати зі шкільної лави, аби надалі тільки вдосконалювати та відточувати свої таланти", – зазначив Всеволод Борисов, супроводжуючий делегації із Івано-Франківська, представник ГО "Інститут неформальної освіти".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: