fbpx

Школярка з Донбасу не стримала сліз при зустрічі з легендарним бійцем УПА

Політика 11:24, 07.01, 2015

Діти, учасники програми обміну "Різдво в Карпатах", у Коломиї познайомилися з учасниками українського визвольного руху в Другій світовій війні.

Познайомитися з іще живими бійцями УПА, щоб почути правду про визвольні бої, на Прикарпаття приїхали школярі з Донбасу, йдеться у сюжеті ТСН.

Усі вони з патріотичних родин, тож удома часом потерпали через власні переконання. 

Їхнє знайомство з Прикарпаттям розпочалося у Коломиї. Там досі живе легенда повстанського руху Мирослав Симчич. Зустріч відбулась у музеї національно-визвольної боротьби.

Сотенний із псевдо "Кривоніс"  Мирослав Симчич  у лавах УПА провоював шість років. А потім – арешт, тортури та тридцять два роки заслання у радянських таборах… Ця зустріч якраз співпала з уродинами упівця – йому вже 92.

"Ми надіємось на вас і бачимо – раз ви аж з Донбасу приїхали сюди, то наша Україна в майбутньому буде в добрих руках. Я бачу, що наша молодь теперішня ще краща від нас. І я переконаний, що невдовзі перемога буде за нами",  каже Симчич.

Діти не стримують емоцій. Кажуть, пишаються, що змогли особисто поспілкуватись із такою людиною. Одна зі школярок не змогла стримати сліз, обійнявши легендарного бійця УПА.

Історією Української повстанської армії ці діти з родин патріотів почали цікавитися переважно після подій на Майдані. А коли у школах Донбасу презентували документальні фільми про героїв УПА, втратили не одного друга.

А ще на них чекає зустріч із дружиною одного з провідників УПА, зв'язковою "Калинкою"  Василиною Івасишин. А також поїздка до села Березів, що має славу одного з найбільш "бандерівських", бо багато селян звідти свого часу були в УПА.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: