fbpx

Шляхами бойової слави ОУН-УПА: підлітки з 14 областей пройшли військово-спортивний вишкіл на Прикарпатті. ФОТО

Стиль життя 12:15, 29.07, 2018

На Прикарпатті завершився всеукраїнський вишкіл "Нескорені" імені Ярослава "Роберта" Мельника (провідника ОУН Карпатського краю, правої руки Степана Бандери).

З 11 по 16 липня у селі Липа Витвицької ОТГ, що на Івано-Франківщині, відбувся всеукраїнський національно-патріотичний, військово-спортивний вишкіл "Нескорені", спрямований на  виховання у підростаючого покоління любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави.

Учасниками заходу стали 85 осіб з 14 областей України, основа з яких – молодь віком від 14 до 18 років.

Програма табору включала в себе лекції з історії визвольної боротьби, становлення держави та формування нації.

Також учасники отримали навички з  військово-тактичної підготовки, домедичної допомоги, ознайомились з ножовим та рукопашним боєм, стрільбою, основами спортивного туризму, повправлялись на смузі перешкод та потренувались в стилі кросфіт. Експерти вибухотехнічного відділу поліції та патрульні поліцейські провели майстер-класи у напрямку своєї діяльності.

Однією з пріоритетних складових заходу була мандрівка шляхами бойової слави ОУН-УПА, бункера "Роберта" та цвинтаря школи старшин "Олені".

Учасники мали можливість відвідати обласний щорічний фестиваль патріотичної пісні "Яворина" та взяти участь у змаганнях в стилі кросфіт "Козацький Герць", котрі проходили на території урочища Розтока, де і вишкіл "Нескорені".

Молодь отримала можливість здобути нові теоретичні  і практичні знання та навики, що в майбутньому посилить нашу готовність до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності та незалежності України.

Вишкіл "Нескорені" був проведений громадською організацією "Сонячна Січ" за фінансового сприяння Міністерства молоді та спорту України, Відділу національно-патріотичного виховання.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: