fbpx

Шоу партійних прапорів: у Франківську "Свобода" й "УКРОП" змагаються, хто більше проти олігархів і репресій. ФОТО

Політика 15:39, 07.03, 2017

"Марш проти тарифів, олігархів і репресій" у Франківську, заявлений як спільна акція "Національного корпусу", "Правого сектору" та "Свободи", розбавили БЮТ та "УКРОП".

За годину до початку акції на площі перед обласним адмінбудинком почали встановлювати "озвучку". На марш зійшлися близько півтисячі партійців зі знаменами. 

"Та тут всі прийшли за гроші з прапорами поскакати", – виніс присуд літній франківець і почимчикував геть.

"Що це за показуха?" – реагували на процесію перехожі. 

"В Івано-Франківську це перша, але не остання така акція. Франківськ завжди був першим у процесах, які супроводжували зміни в Україні. Ми показуємо те, що нам не подобається політика влади. Ми не відчуваємо підтримки влади у розвитку міста", – каже депутат облради, свободівець Василь Попович.

Аби віче відбулося вдало, до слова запросили військового капелана. 

"Сьогодні ми разом, щоб сказати "ні" олігархам, "ні" корупції. Помолитися, щоб Господь благословив нас на боротьбу з нечистю", – виступив капелан.
 
"Бачимо, що держава Україна знаходиться під режимом внутрішньої окупації. Під купкою мільярдерів, мільйонерів. Поки українці гинуть на східному фронті, влада бариг торгує з окупантами", – взяв слово "друг Іван" з Правого сектору.
 
"Наше гасло: репресіям – ні, репресіям – ні, блокаді – так, блокаді – так", – від усіх додав правосекторівець. 
 
На акції впізнавалися не менше шести різних прапорів політичних сил: Свободи, УКРОПу, Батьківщини, Цивільного корпусу, ПС, УНСО і ще якісь поодинокі. Діти в камуфляжах принесли прапори ГО "Сокіл".
 
"Сьогодні ми вийшли під стіни ОДА, щоб показати владі, що не все так добре, як вони розказують з телеекранів. Жоден поплічник Януковича не посаджений, ніхто не відповів за  Майдан. І це не дивно, бо сьогоднішні керівники були засновниками Партії Регіонів", – розігнав хвилю голова обласної "Свободи" Михайло Королик. 
 
Він додав, що учасники політичного маршу також вийшли "показати владі своє незадоволення піднятими тарифами". 
 
"Банду геть! Банду геть!" – скандували прапороносці. 
 
"Попри те, що УКРОП у міській раді є опозиційною фракцією, але є речі, які вище цього. Ми теж проти торгівлі з ОРДЛО. УКРОП уже два тижні вимагає провести сесію міськради і прийняти звернення до Президента, що ми проти торгівлі на крові", – закинув свободівцям, які представляють більшість у міській раді Франківська, депутат-укропівець Мстислав Тарас. 
 
Та закид потонув у спічах свободівців – тернопільського нардепа Михайла Головка та депутатки Львівської облради Ірини Фаріон. Перший заявляв, що Україною керують "єрусалимські пацюки", друга натякала на єврейське походження нинішніх урядовців. 
 
Після завершення мітингу колона рушила за маршрутом "від прокуратури до СБУ": вулиця Грушевського – Гаркуші – Лепкого – Незалежності – Мельника – Сахарова.  
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: