fbpx

Шоу трансформерів, "Французька весна", музика і мода: як всюди встигнути на вихідних у Франківську

Суспільство 07:51, 14.04, 2018

Весна в повітрі, а це означає, що місто додає драйву, швидкості і подій на вихідні. Цього разу в Івано-Франківську пройдуть два благодійні заходи, які не можна оминути – не тільки з відчуття причетності, солідарності та співчуття. А ще й тому, що їхні організатори постаралися зробити свято. А вночі на франківців чекає короткий метр із довгим, пардон, тривалим паризьким фльором.

Пірнути у віртуальну реальність

У містечку "Нова Енергія", що в ІФТУНГ, стартує новий набір 3D школи "Віртуальність у реальність".

1

Заняття для дітей віком від 10 років. Діти дізнаються все про методи 3-вимірного друку та основи роботи на 3D-принтері. Розвинуть творчі здібності та просторову уяву. Отримають власну надруковану 3D-модель. Весело й пізнавально проведуть час з новими друзями.

Кількість занять – 6 (1 заняття на тиждень). Тривалість – 1 год. Вартість заняття – 80 грн.

Початок занять – субота, 14 квітня, 16.00. Забронювати: 097 95 95 900

Закрутити роман з кіно

В суботу, 14 квітня, у Франківську починається "Французька весна".

2

Уже вдруге в Івано-Франківську відбудеться щорічний фестиваль французької культури "Французька весна в Україні" – фестиваль, що став брендом. В Івано-Франківську цикл заходів пройде 14-26 квітня за підтримки БФ "Україна Інкогніта", Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Театр кіно "Люм'єр". Повна програма – тут. 

Додаткова інформація: 050 237 99 81, Кміта-Ференц Юлія. Квитки в касі Театр кіно "Люм'єр"

Згадати Федота радісно

На "Промприладі" сьогодні пройде музичний марафон та концерт пам'яті Федота. Вечір пам’яті Федота – це музичний марафон та концерт зі знаковим лайн-апом.

3

В цей вечір, 14 квітня, в Парасольковому цеху на ревіталізованих площах Промприладу буде хороша музика, демонструватимуться особливі мультимедійні матеріали та говоритимуться важливі слова.

А що найважливіше – це буде майже 6 годин того музичного Івано-Франківська, на формування якого дуже вплинула творчість та особистість Федота, Андрія Федотова.

В цей вечір для всіх гратимуть такі музичні колективи як Шотурма та Юрців, Lumara.Urban, Рура, Орбахоса, Конада, Ґоґодзи Ґанскі, Пенсія та Familia Perkalaba. Ведучим концерту буде Ярема Стецик.

Стати частинкою добра

Два дні, 14 та 15 квітня, у Франківську на площі Ринок відбуватиметься благодійний марафон та концерт для допомоги онкохворому подружжю "госпітальєрів" Тетяні та Сергію Морозам.

4

З 12.00 – 20.00 год. перед будівлею ратуші відбудуться благодійні майстер-класи, продаж домашньої випічки, смаколиків від ветеранського кафе Dedas Puri та кави з "Бандерівського схрону". Також планується: благодійний концерт місцевих виконавців, виставка світлин із зони бойових дій на сході України, виставка зброї та військової техніки, тренінги з психології та парамедицини, публічний збір пожертв.

Нашої допомоги потребує подружжя добровольців-госпітальєрів, які за покликом серця стали на захист України, звертаються до франківців організатори – Громадська організація "Об'єднання воїнів та волонтерів "Галицькі леви" та Міська Асоціація учасників АТО. Парамедик та військовий капелан Сергій Мороз, що має (Гліобластому IV (пухлина мозку)) та його дружина – волонтерка Тетяна з діагнозом (меланома ІІ стадії). В родині двоє діток.

Усі зібрані кошти будуть спрямовані на лікування подружжя Морозів.

Вокальна формація NEWFRAN виступатиме 15 квітня о 19:00.

Розширити горизонти до штучного інтелекту

Воркшоп з інноваційних технологій Data Science пройде в неділю, 15 квітня, у публічному просторі "Промприлад. Реновація". Організовує Івано-Франківський ІТ кластер.

5

На воркшопі будуть розглянуті питання введення в машинне навчання і штучний інтелект, машинне навчання в задачах класифікації та регресії і інші. А також буде можливість повправлятися в практичних завдання в супроводі досвідчених спікерів : Тетяни Гладких (Research Data Scientist PhD in Technical Science, SoftServe), Дмитра Зікрача (Data Analyst PhD in Math, SoftServe).
Вартість воркшопу – 500 грн. Квитки – тут 

Після реєстрації ви отримаєте лист з реквізитами на оплату та програмою заходу.

Познайомитися з супергероями

У неділю на Вічевому майдані мешканців Івано-Франківська розважатимуть роботи, трансформери та інші супергерої.

6

Шоу розпочнеться 15 квітня о 12 годині поблизу фонтана на Вічевому майдані. Цінні подарунки для учасників підготувала компанія "Альянс ІФ".

Потрусити шафу

Кольорова ШАФА-2 – це унікальний проект, що щомісяця у Франківську збирає творців авторського одягу, взуття, прикрас та аксесуарів. Також на ярмарку є стиляги, що продають одяг з власної шафи.

7

Це по суті гаражний розпродаж, але тільки тих речей, що стосуються шафи – що людина носить на собі. Плюс засоби по догляду за волоссям та тілом. Тільки дорослий одяг – чоловічий та жіночий.
Протягом дня виступають з міні-лекціями стилісти, дизайнери, візажисти тощо.

На події будуть стояти благодійні бокси. Кожен може принести одяг, взуття, книги, іграшки. Організатори потім відвезуть все тим, хто цього потребує. Також буде благодійний бокс для збору коштів для Дому Сірка.
Участь для продавця 100 грн. Звертайтеся до Diana Pernerovska в особисті повідомлення. Для відвідувачів – глядачів чи покупців – вхід вільний.

Не пропустіть: в неділю о 13:00 лекція на тему: "Модні тенденції весна-літо 2018" від дизайнера одягу Маргарити Філоненко. А о 16:30 Людмила Савляк розповість нам багато цікавого на тему антитренди 2018.

Шарму "Кольоровій ШАФІ" додають цього разу авторські прикраси.

Подія відбудеться у просторі ВДОМА, що на Січових Стрільців, 13, вхід з Бачинського.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: