fbpx

Штучні дерева будуть генерувати електроенергію за допомогою вітру

Стиль життя 18:18, 06.12, 2014

Незабаром пристрій планують використовувати для живлення вуличних ліхтарів.

Французькі винахідники створили штучне дерево, що отримало назву Wind Tree, здатне генерувати електрику за допомогою вітру, пише dt.ua.

В основі "дерева" – невеликі пластини у формі скрученого листя, які рухаються згідно з напрямом вітру і "ловлять повітря". Завдяки спеціальним матеріалам пластикові конструкції відчувають навіть найменші коливання повітря. Енергія, запозичена з повітря, переводиться у Вати. При цьому пристрій працює абсолютно безшумно.

Вартість одного Wind Tree становить близько € 30 тисяч. На даний момент єдиний прототип встановлений у парку в комуні Плюмер Свободу на північному заході Франції. Висота дерева складає 8 метрів. Використання такої технології ефективніше звичайного вітрогенератора, оскільки виробляє енергію навіть при швидкості вітру 4 м/с.

Перший проект энергогенератора може функціонувати тільки на території міських ландшафтів. Однак незабаром інженери приступили до розробки примірника, який зможе виробляти електроенергію в житлових будинках.

На поточному етапі передбачається, що "дерево" буде використано для живлення вуличних ліхтарів або зарядних станцій для електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: