fbpx

"Швайкгофер" повернеться в область після повної заборони вивозу лісу-кругляка за кордон, – мер Коломиї

Економіка 12:07, 22.08, 2016

Австрійська компанія "Швайкгофер", яка викупила в Коломиї майже 30 га під будівництво деревообробного заводу, повернеться в область після повної заборони вивозу лісу з країни.

Про це КУРСу заявив міський голова Коломиї Ігор Слюзар.

"Також "Швайкгофер" чекає змін до законодавства, які обіцяв ще Янукович, а тепер обіцяє і Порошенко: коли ліси будуть передаватися в концесію", – відзначив Ігор Слюзар.

За його словами, австрійці на Прикарпатті планують робити санітарну чистку лісів у важкодоступних місцях за європейськими стандартами.

"Ліс опускатимуть канатними дорогами, і вони самі будуть його відновлювати", – розповідає мер Коломиї.

Щодо скандалів навколо нелегального вивозу лісу у Румунію, де працюють заводи "Швайкгофера", Слюзар каже:

"Компанія працює рівно так, як дозволяє законодавча база країни. Не вони, а українські підприємці експортують ліс, і держава повинна навести порядок, як румуни, так і ми не регулюємо цю діяльність. Але вигіднішого покупця, як "Швайкгофер", нема, бо він забирає все. Те, що ліс вивозять, – це наш менталітет в тому, щоб не виконувати закон, а шукати, як його обійти. З 1 січня і сосну не можна вивозити, і у "Швайкгофера" не залишиться вибору, яким чином розвивати завод".

Нагадаємо, Верховна Рада 9 квітня 2015 року прийняла закон, яким на 10 років заборонила експорт лісу-кругляка. При цьому заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) була введена з 1 листопада 2015 року. На сосну закон поширюється з 1 січня 2017 року.

Як писав КУРС, компанія "Швайкгофер" викупила у Коломиї маже 30 гектарів землі, підготувала усю проектну документацію та почала підготовчі роботи з будівництва деревообробного заводу на 300 робочих місць. У 2014 році через політичну ситуацію в Україні будівництво заводу зупинили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: