fbpx

Сільські голови будуть відповідальні і "крайні" в об'єднанні громад, – Василь Скрипничук

Суспільство 15:46, 04.06, 2015

Голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук заспокоїв сільських голів, які обурилися представленим їм на президії облради перспективним планом об'єднання громад Прикарпаття.

Івано-Франківська обласна рада на позачерговій сесії, скликаній на завтра з приводу затвердження нового адміністративного поділу області, може і не проголосувати за перспективний план об'єднання громад на Франківщині, а лише взяти його до відома.

Про це голова облради Василь Скрипничук заявив сьогодні на президії, де відбулася презентація і попереднє обговорення перспективного плану. Скрипничук заспокоїв сільських голів, які обурилися представленими їм перспективами. Він повідомив, що без громадських слухань і протоколу про погодження не відбудеться жодного об’єднання.

"Сільські голови, ви буде відповідальні і "крайні" в об'єднанні", – сказав Скрипничук.

Голова обласної ради прочитав більше десяти пунктів закону, згідно з якими громади можуть саботувати об'єднання і звести нанівець запропонований перспективний план.

Робоча група Офісу реформ на Прикарпатті розробила варіант перспективного плану формування територіальних громад, який передбачає 40 адміністративних одиниць.

Новий проект з детальним описом по селах оприлюднили на сайті ОДА. 

Як повідомляв КУРС, консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно. Асоціація селищних та сільських рад області заявила, що дії Івано-Франківської ОДА та Офісу реформ ставлять під загрозу проведення децентралізації в області, порушують принцип добровільності об’єднання та створюють протестні настрої в самих громадах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: