fbpx

Сільські голови Долинського району виступили проти перспективного плану об'єднання громад

Суспільство 16:25, 04.06, 2015

Голова Долинської районної асоціації сільських і селищних голів заявив, що понад 30 сільських війтів є противниками представленого на президії облради перспективного плану об'єднання територіальних громад в Івано-Франківській області.

Сільські голови Долинського району попросили заступника голови облради Остапа Дзесу озвучити їхню позицію під час розгляду плану об'єднання на завтрашній позачерговій сесії обласної ради.

Наразі на президії облради проходить обговорення перспективного плану об'єднання територіальних громад Івано-Франківщини. Більшість сільських голів обурені представленим планом і демонстративно покидають зал засідання.

У відповідь на інформацію, що Франківськ поглине 10 приміських сіл, один з сільських голів обурився "злочинними апетитами" обласного центру і назвав його "терористичною групою".

Голова Тисменицької РДА запропонував зробити центром нової об'єднаної територіальної громади село Ямницю.

Нагадаємо, що робоча група Офісу реформ на Прикарпатті розробила варіант перспективного плану формування територіальних громад, який передбачає 40 адміністративних одиниць замість 70, які були запропоновані у попередньому варіанті плану.

Як повідомляв КУРС, консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно. Асоціація селищних та сільських рад області заявила, що дії Івано-Франківської ОДА та Офісу реформ ставлять під загрозу проведення децентралізації в області, порушують принцип добровільності об’єднання та створюють протестні настрої в самих громадах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: